Camuflaj pentru o mașină care arunca ilegal gunoi, la Suceava. Șoferul a făcut o greșeală VIDEO

0
Publicat:

Un conducător auto a depozitat ilegal deșeurile din construcții și a încercat să scape de amendă folosind un truc infantil. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, l-a dat în vileag pe Facebook.

Mașina cu care au fost transportate deșeurile FOTO: Facebook/Lucian Harșovschi
Mașina cu care au fost transportate deșeurile FOTO: Facebook/Lucian Harșovschi

Șoferul locuiește în cartierul Burdujeni din Suceava și recent și-a renovat apartamentul. El a încărcat în portbagajul mașinii resturile de la lucrare și s-a deplasat la un punct de colectare a gunoiului.

Suceveanul știa că prin acțiunea sa încalcă regulamentul de depozitare a deșeurilor aprobat de Consiliul Local Suceava și mai știa că punctul de colectare este supravegheat video. Ca să scape de amendă, el a acoperit cu o cârpă numărul din fața mașinii, dar nu și pe cel din spate.

Autoturismul a fost filmat, plăcuța descoperită era foarte vizibilă întrucât ușa portabagajului era deschisă, și astfel Poliția Locală a reușit să îl identifice pe făptaș fără prea mult efort.

În punctele de colectare a deșeurilor din Suceava se depozitează doar gunoi menajer și reciplabil. Resturile din construcții sunt depozitate contra cost, în baza unor contracte cu operatori privați. 

În municipiul Suceava, avem 200 de puncte de colectare unde se colectează doar deșeuri menajere și reciclabile. Taxa de 9 lei/lună plătită de cetățeni acoperă depozitarea deșeurilor menajere și reciclabile precum și salubrizarea stradală respectiv deszăpezirea. Pentru deșeurile voluminoase rezultate din construcții se poate suna la Primăria Suceava și dacă vorbim de o cantitate mică, până într-un metru cub, se ridică gratuit. Pentru cantitățile mai mari se pot încheia contracte cu operatorii privați pentru a depozita deșeurile. La punctele de colectare gospodărești, cum se spune, nu se duc deșeuri din construcții și ne referim inclusiv la obiecte de mobilier sau saltele”, a declarat Lucian Harșovschi.

Șoferul în cauză a primit o amendă 1.200 de lei și a devenit cunoscută pe Facebook întrucât primarul Harșovschi a publicat un clip în care se observă cum înacercă să păcălească primăria. 

Din categoria Așa NU! Când încerci să fii “mafiot” și ascunzi doar numărul din față al mașinii, dar pe cel din spate nu. Operațiunea a eșuat, avem “ochi” peste tot. Proprietarul va fi așteptat, cu drag să fie felicitat de colegii mei și recompensat cu un proces verbal. Trecând într-o notă serioasă, voi să nu încercați așa ceva. Curățenia orașului este o responsabilitate comună, a administrației și a cetățenilor deopotrivă”, acesta este mesajul care însoțește clipul publicat de Lucian Harșovschi pe pagina de Facebook. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite