Bucovina, plină de turiști, de 1 Mai. La Voroneț, pensiunile sunt ocupate sută la sută FOTO

0
Publicat:

Turiștii au venit de vineri, 28 aprilie a.c., pentru a petrece minivacanța vacanța de 1 Mai. Proprietarii de pensiuni au oferit pachete de minimum 3 zile și nu au scumpit prețurile cazării pentru această perioadă.

Voroneț, vedere de sus Foto: Alina Iosif
Voroneț, vedere de sus Foto: Alina Iosif

Turiștii au venit cu miile în Bucovina, pentru a petrecere aici vacanța de 1 Mai. În zona Voroneț, de exemplu, pesniunile au grad de ocupare de sută la sută, zona fiind la mare căutare și grație celebrei mănăstiri - recunoscută pentru albastrul picturilor sale.

În toată zona Gura Humorului s-au făcut pregătiri în pensiuni întreaga săptămână, pentru ca de vineri, 28 aprilie a.c., turiști din toată țara să vină aici pentru a petrece pe cinste de 1 Mai.

Și mici, și mari, aceștia pot avea parte de distracție, în Parcul de Aventuri de la Ariniș, unde sunt spații special amenajate pentru copii, zone de escaladare, se organizează lecții de tras cu arcul și multe alte distracții.

Turiștii pot opta pentru traseele de drumeții și pentru plimbări cu trăsura trasă de cai sau pentru petrecerile câmpenești cu berbecuți la proțap.

Atât în Complexul Ariniș, dar și în pensiuni, sunt piscine interioare, centre de relaxare cu ciubăre, piscine și saune, astfel încât oferta este una bogată.

Angelica Onofriesei, administratorul unei pensiuni de patru margarete din Voroneț (Suceava), relatează că au fost pregătite pachete de 3 sau 4 zile pentru turiști, fiind vorba despre un week-end prelungit.

Prețurile la cazare nu au fost modificate și sunt pentru toate buzunarele, în funcție de numărul de margarete ale pensiunii, până la facilități. Turiștii plăteasc de la 170 de lei cazarea pe noapte, în pensiuni de două margarete, până la 450 de lei pe noapte camera – cazarea în pensiune de patru margarete și chiar 700-800 de lei un apartament pe noapte.

Pe lângă peisajul mirific, turiștii se pot bucura de bunătățile tradiționale ale zonei: de la preparatele din carne precum pastrama, de tochitura bucovineană, de tocănița de hribi, păstrăvul în cobză de brad; la papanașii cu dulceață de afine și băuturi precum afinata, zmeurata sau fragata.

Dacă petreceți timp la Voroneț, merită să intrați și în Odaia Bunicii, un spațiu special amenajat pe aleea comercială din fața mănăstirii. Este vorba despre o casă bucovineață în miniatură, cu mobilier interior și exterior vechi de peste 100 de ani. Lada de zestre a bunicii, covata din lemn și războiul de țesut sunt doar câteva obiecte pe care le puteți admira aici.

Turiști pot participa la atelierele permanete de încondeiat ouă și se pot fotografia, în costume populare, chiar în cerdacul casei bunicii.

Fotografiile se pot imprima inclusiv pe piatră iar turiștii râmân cu amintiri plăcute de la Voroneț.

Irinel Parasca, cel care a venit cu ideea amenajării acestui spațiu, spune că Odaia Bunicii este un mic colțișor de Bucovina și vrea să creeze momente unice și tablouri adevărate de familie pentru turiștii care trec prin zonă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite