Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, Destinația Anului 2023 în România. Suceava înființează Organizația de Management al Bucovinei

0
Publicat:

Ținutul Mănăstirilor din Bucovina este marele câștigător al premiului Destinația Anului 2023 în România, în cadrul Galei care a avut loc joi seara, 27 aprilie 2023, la Palatul Culturii din Iași. Bucovina a atras anul trecut peste 500.000 de turiști.

desemnare Bucovina ca destinație turistică a anului 2023, FOTO: Alina Iosif
desemnare Bucovina ca destinație turistică a anului 2023, FOTO: Alina Iosif

Premiul a fost câștigat în urma nominalizărilor primite din partea publicului, unui important juriu și a unui studiu de cercetare al specialiștilor din domeniul turismului, Bucovina având, la toate categoriile, cel mai mare număr de voturi.

Peste 100 de destinații turistice din România s-au luptat pentru titlul de Destinația Anului 2023 în România.

Premiul a fost ridicat de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

El a declarat după decernare că bisericile și mănăstirile din Bucovina, pornind de la cele incluse în Patrimoniul UNESCO, au fost reabilitate prin mari proiecte de investiții.

Acestea au fost promovate prin acțiuni inedite și prin evenimente devenite de acum tradiționale, cum ar fi: Paștele în Bucovina, cu aducerea Luminii Sfinte începând cu anul 2009, Pelerin în Bucovina, Programul Ștefanian, Festivalul de Artă Medievala Ștefan cel Mare, Crăciun în Bucovina, toate mărcile înregistrate.

Pe lângă partea culturală, județul Suceava atrage turiști și prin gastronomia și ospitalitatea bucovineană, dovada fiind cei peste 500.000 de turiști din anul 2022.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat vineri, 28 aprilie 2023, înființarea Organizației de Management al Destinației Bucovina la o zi după ce Bucovina-Ținutul Mănăstirilor a primit Marele Premiu al evenimentului turistic Destinația Anului în România.

Flutur a spus că acordarea acestui premiu este o recunoaștere a muncii celor din județul Suceava.

„Pentru noi asta înseamnă o recunoaștere a muncii noastre, a muncii agenților economici, a locuitorilor județului Suceava, pentru că de o bună bucată de vreme ne-am încăpățânat în proiecte unice pe turism: turism religios, turism tradițional, agroturism, turism montan. Cred că particularitățile noastre se văd. De aceea a fost recunoscută calitatea serviciilor, a fost recunoscută atractivitatea Bucovinei ca unică zonă cu tradiții, obiceiuri care se păstrează mai bine ca oriunde", a declarat Gheorghe Flutur.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite