Bombă ecologică la marginea unui oraş din Suceava. Mii de peşti plutesc, în putrefacţie, într-un iaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază într-un iaz din municipiul Fălticeni, din judeţul Suceava. Mii de peşti morţi au plutit zile bune pe suprafaţa apei. Localicii s-au alarmat din cauza mirosului pestilenţial.

O tânără din Fălticeni care locuieşte în vecinătatea iazului a făcut descoperirea macabră. 

A simţit mirosul pestilenţial şi s-a dus în zona digului care face legătura dintre râul Şomuz în iazul cu acelaşi nume ca să afle ce s-a întâmplat. 

A găsit astfel mii de peşti morţi, unii în putrefacţie, plutind la suprafaţa apei. A făcut câteva fotografii pe care le-a publicat pe un grup de Facebook.

La 24 de orei, după ce imaginile care arătau proporţiile dezastrului au ajuns în spaţiul public, administratorii iazului ar fi mărit debitul de scurgere a apei din iaz, iar peştii ar fi ajuns în Şomuz.

Localnicii au relatat că în verile anterioare au mai fost peşti morţi în iaz, dar niciodată o cantitate atât de mare. Ei au dat vina pe cei care au oprit scurgerea apei, prin dig sau aşa-numitul călugăr care face trecerea apei din iaz în râu.

Reporterul „Adevărul” a sesizat Garda de Mediu. Directoarea instituţiei, Adriana Iordache, a contactat Serviciului de Gospodărire a Apelor Suceava. Reprezentanţii celor două instituţii au demarat verificări la faţa locului. Vor fi prelevate probe de apă pentru a fi analizate. 

Sunt luate în considerare mai multe ipoteze, între care lipsa de oxigen din apă.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

 FOTO Start în moderniz

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite