Bloc „înmatriculat“ la o universitate din nordul ţării. Proprietarul, un dezvoltator imobiliar, a apelat la un truc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava vrea să extindă spaţiile de cazare şi din acest motiv a început negocierile pentru achiziţia unui bloc nou, construit la intrare în oraş dinspre Fălticeni.

Blocul care se află în zona Metro, din municipiului Suceava, este în construcţie. În interior nici nu s-a făcut încă compartimentarea. Dezvoltatorul imobiliar l-a scos la vânzare, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” ar vrea să-l cumpere, dar cu anumite condiţii.

Deşi nu a bătut încă palma cu clientul, constructorul a vopsit faţada clădirii în culorile USV şi a aplicat şi sigla instituţiei academice pe unul dintre ziduri.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul Valentin Popa, susţine că instituţia academică a demarat acţiunea de evaluare a imobilului. După această etapă va trece la negocieri cu dezvoltatorul. Tranzacţia poate fi făcută doar cu aprobarea Ministerul Educaţiei. 

Pe de altă parte, proprietarul blocului, Ilie Lahman, a declarat că oferta pe care a făcut-o universităţii este de bun simţ, aşteptă la rândul său rezultatul evaluării şi speră ca în final să încheia contractul cu clientul. El îşi asumă şi riscul unui eşec al tranzacţiei. 

Universitatea „Ştefan cel Mare” se confruntă de ani de zile cu problema lipsei locurilor de cazare pentru studenţi. USV are 1.150 de locuri în internatele sale.

Asta în condiţiile în care, înainte de pandemie, numărul cererilor de cazare ajungea la 3.000. Anul acesta, USV a depăşit 10.000 de studenţi, ceea ce înseamnă că în viitor vor fi şi mai multe solicitări de cazare. Dacă bate palma cu Ilie Lahman pentru achiziţia blocului din Obcini, USV rezolvă parţial problema lipsei locurilor de cazare pentru studenţi. În noul imobil ar putea fi cazate 500 de persoane. 

Te invităm să citeşti şi: 

PSD prezintă programul de guvernare pentru următorii 4 ani. Ce promit social-democraţii: salariu minim la 3.500 de lei şi pensie minimă la 1.300 de lei

Rusia lui Putin a eşuat lamentabil: Război fără limite între Armenia şi Azerbaidjan

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite