Bal al gospodarilor organizat în gara pe peronul căreia a fost omorât cu sălbăticie poliţistul Sorin Vezeteu: „Halal gospodari! Faceţi nuntă în casa mortului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bal al gospodarilor organizat în Gara Burdujeni, unde a fost omorât poliţistul Sorin Vezeteu. FOTO Dănuţ Zuzeac
Bal al gospodarilor organizat în Gara Burdujeni, unde a fost omorât poliţistul Sorin Vezeteu. FOTO Dănuţ Zuzeac

Primăria municipiului Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, a organizează în Gara Burdujeni – Balul Gospodarilor. Poliţiştii suceveni s-au arătat extrem de deranjaţi de organizarea acestui eveniment, deoarece vara trecut în această gară a fost omorât cu sălbăticie colegul lor, Sorin Vezeteu.

Poliţiştii suceveni sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că în Gara Burdujeni, pe peronul căreia a fost omorât cu sălbăticie colegul lor Sorin Vezeteu, Primăria Suceava şi Consiliul Local Suceava organizează Balul Gospodarilor. Unii dintre poliţişti şi-au arătat indignarea pe paginile lor de Facebook.

„La nici un an de la teribila tragedie din gara Suceava, când Poliţia Română asista neputincioasă la uciderea lui Sorin Vezeteu, locaţie unde lumânările nu au contenit să ardă, administraţia locală şi cea judeţeană organizează balul gospodarilor! Bravo domnule primar Lungu Ion! Felicitări domnule preşedinte Flutur Gheorghe! Halal gospodari! Faceţi nuntă în casa mortului! În timp ce noi poliţiştii încă îl plângem pe Sorin şi încercăm cum putem să-l ajutam pe Ciprian organizând concerte caritabile, voi jucaţi ţonţoroiul pe mormintele noastre! Bravo domnilor! Nici un an nu a trecut de când Sorin, purtând cămaşa morţii (cea de poliţist) şi îşi dădea ultima suflare la peronul gării şi voi v-aţi trezit să faceţi paranghelie! Oare nu se putea găsi o altă locaţie?

Şi dumneavoastră domnule primar şi dumneavoastră domnule preşedinte al consiliului judeţean, dacă aţi văzut că domnii politicieni de la guvernare nu sunt în stare să facă un statut al poliţistului care să ne apere, ce-aţi făcut pe plan local pentru siguranţa cetăţenilor pe care îi reprezentaţi? Oare era un efort atât de mare să detaşaţi un poliţist local care să facă serviciu mixt cu noi? Până la urmă gara Suceava este a Sucevei, a sucevenilor, având graniţa cu Ucraina Suceava este poarta de intrare în judeţ, în ţară şi chiar în Europa! Dar nu numai că nu aţi făcut nimic, ne mai şi pângăriţi eroii! Dacă sunteţi incapabili de a face bine măcar lăsaţi-ne în pace şi nu ne faceţi rău! Acest bal al gospodarilor nu face bine nimănui şi nouă poliţiştilor nu ne face cinste! Dar toate până într-o zi! În curând îşi vor da seama şi cetăţenii că siguranţă lor primează. Şi atunci va începe exodul!”, a scris Gaby Moroşan, pe pagina lui de Facebook.

Poliţistul Gabriel Moroşan a fost coleg cu Sorin Vezeteu la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava. În martie 2016, poliţistul sucevean Gabriel Nicolai Moroşan a fost desemnat „Poliţist de onoare”, de către Poliţia Română. Agentul-şef adjunct Gabriel Nicolai Moroşan a traversat înot râul Suceava ca să prindă un hoţ ce furase mai multe transformatoare de la sistemul de semnalizare a căii ferate.

Imagine indisponibilă

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis cu bestialitate pe peronul Gării Burdujeni

Sorin Vezeteu, lucra în cadrul MAI, având funcţia de agent şef adjunct de poliţie în cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava. În seara zilei de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de şeful său ierarhic, poliţistul Sorin Vezeteu se afla în timpul serviciului.

În jurul orei 20.30, în timp ce patrula singur pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, acesta a fost lovit cu un cuţit în zona cervicală pe neaşteptate şi fără vreun motiv de către inculpatul Ioan Beşa. Fiind luat prin surprindere, poliţistul a ales să o ia la fugă, pe peronul gării, în speranţa că va scăpa de agresor şi că va primi sprijin din partea colegilor săi.

Agresorul a pornit în urmărirea victimei, iar în momentul în care l-a ajuns pe poliţist, l-a lovit din nou de mai multe cu cuţitul pe suprafaţa corpului . În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la pământ, încercând însă fără succes să pulverizeze în aer şi nu în direcţia inculpatului sprayul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Inculpatul Ioan Beşa s-a aşezat peste corpul poliţistului şi i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuţit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco – abdominală. În cele din urmă inculpatul a fost îmbrâncit şi apoi ridicat efectiv de pe poliţist de către mai mulţi cetăţeni ce se aflau în apropiere, pe peronul gării. La faţa locului a sosit o ambulanţă, personalul medical constatând decesul poliţistului. Inculpatul a fost imobilizat şi încătuşat de colegii victimei, fiind apoi introdus în sediul poliţiei Trabsoirturi Feroviare aflat în incinta Gării Burdujeni.

„Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie emis de SML Suceava, moartea victimei V.C.S. a fost violentă, fiind cauzată de şocul traumatico-hemoragic caracterizat prin multiple plăgi tăiate profunde la nivel cervical, toracic, abdominal şi la nivelul membrelor. Leziunile provocate cu un corp înţepător – tăietor (cuţit) au fost fatale, între acestea şi deces existând o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”, au explicat procurorii suceveni.

Prin ordonanţa din data de 4 septembrie 2017, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de  omor în infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat. Poliţistul era căsătorit şi avea doi copii.

Criminalul poliţistului s-a sinucis în Penitenciarul Botoşani

Ioan Beşa, criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de către gardienii închisorii marţi, 26 septembrie 2017, în jurul orei 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Beşa se afla singur în celulă şi se pare că s-ar fi sinucis cu un ştreang improvizat cu care şi-a legat picioarele, iar apoi l-a înfăşurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit Ioan Beşa.

Alte ştiri pe această temă:

Moment tulburător la Ministerul de Interne pentru soţia şi copiii poliţistului ucis pe peronul gării din Suceava

Poliţist omorât de un individ care l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta, dar nu o regretă: „M-au închis pe nedrept”

Bărbatul care a măcelărit un poliţist pe peronul gării din Suceava s-a sinucis. El a fost găsit fără suflare în celula din Penitenciarul Botoşani

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite