Ani grei de închisoare pentru poliţiştii-şpăgari din Suceava. Ce pedepse au primit pentru şpăgi încasate de la şoferi beţi

0
0
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Fostul şef al Postului de Poliţie Moara, judeţul Suceava, şi trei dintre colegii săi au fost condamnaţi definitiv la închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Cei patru poliţişti au fost pedepsiţi pentru că au luat şpagă de la şoferi ca să închidă ochii la diferite încălcări ale Codului Rutier.

Curtea de Apel Suceava s-a pronunaţat în cazul agenţilor de la postul de poliţie Moara, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Cea mai grea pedeapsă a primit-o chiar fostul şef de post, Romică Vasile Albu. El a fost condamnat la aproape cinci ani de închisoare cu executare.

Vlad Nastasiea a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni cu suspendare, sub supraveghere. Cristian Ştefanovici şi Vasile Popovici au fost condamnaţi la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava, faptele au fost comise în perioada 10 octombrie 2013 - martie 2014, iar campionul la luat şpăgi era, în scenariul conturat de procurori, chiar fostul şef de post, Vasile Romică Albu, acesta fiind acuzat de nu mai puţin de 11 infracţiuni de luare de mită, 10 infracţiuni de abuz în serviciu şi 6 infracţiuni de fals intelectual.

„În actele înaintate instanţei de judecată, procurorii vorbesc şi de măsluirea unui eveniment rutier de către agentul Vasile Romică Albu. Astfel, pe 22 ianuarie 2014, fostul şef de post de la Moara a fost sesizat prin 112 despre producerea unui accident de circulaţie pe raza comunei. La faţa locului, l-a găsit pe şoferul vinovat şi, deşi respectivul mirosea a alcool, poliţistul nu l-a pus să sufle în alcooltest şi nici nu l-a dus la prelevarea de probe de sânge. Mai mult, arată anchetatorii, agentul Albu a inserat menţiuni false în fişa de eveniment şi registrul de evidenţă”, arată sursa citată.

Culmea este că Vasile Romică Albu accepta şi şpăgi în valoare de doar 50 de lei ca să închidă ochii la unele încălcări ale legii.

“Poliţistul Vasile Romică Albu se mulţumea şi cu şpăgi mai mici, arată anchetatorii, la multe dintre fapte primind doar câte 50 de lei. De exemplu, o „atenţie” de 50 de lei a primit de la un şofer prins că transporta animale fără documente sanitar-veterinare sau de la o şoferiţă care transporta pe bancheta din faţă a autoutilitarei pe care o conducea mai multe persoane decât sunt prevăzute în certificatul de înmatriculare. 50 de lei, mai arată procurorii, a primit agentul Albu şi de la un localnic prins că transporta o căruţă cu lemne, deşi nu avea documente de provenienţă pe materialul lemnos”, se arată în Monitorul de Suceava. 

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite