ANAF a blocat conturile societăţii de termoficare din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de termoficare din Suceava este în pragul falimentului
Societatea de termoficare din Suceava este în pragul falimentului

Falimentul societăţii de termoficare din Suceava este tot mai aproape şi mai evident. Termica îşi va închide în curând porţile, dar până când se va ajunge aici, reprezentanţii Direcţiei de Finanţe au blocat conturile pentru o datorie de un milion de lei.

Termica Suceava este în blocaj total. Societatea de termoficare are conturile blocate de către ANAF pentru o datorie de 1 milion de lei la plata contribuţiilor sociale.

Anunţul a fost făcut de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care a adăugat că în cel mai scurt timp conturile vor fi deblocate, deoarece Termica are de  încasat 4 milioane de lei prin recuperarea de TVA.

Totuşi, problemele nu se opresc aici, societatea de termoficare din Suceava înregistrând datorii foarte mari şi la furnizorul de cărbune, dar şi la operatorii de gaze naturale şi apă.

Pe de altă parte, Termica are de încasat sume foarte mari de la populaţie pentru facturile din această iarnă.

„Fac un apel la populaţie să-şi achite facturile pentru că există riscul ca în curând să nu mai poată fi furnizată nici apă caldă”, a spus Ion Lungu.

De altfel, din cauza problemelor financiare, Termica va sista furnizarea căldurii către populaţia racordată la sistemul centralizat începând de joi, 18 aprilie, chiar dacă temperaturile pe timp de noapte coboară şi până la 3-4 grade Celsius.

Începând din această iarnă, Termica va intra în conservare, iar căldura şi apa caldă pentru populaţie va fi asigurată de o nouă societate, care începe abia acum lucrările de construcţie a noii centrale termice.

Ca urmare a acestor măsuri, Termica va disponibiliza 330 de angajaţi începând cu data de 1 mai. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite