Abandonaţi de părinţi, cazaţi în vile de lux la Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost aduşi din mai multe centre de plasament din judeţ
Copiii au fost aduşi din mai multe centre de plasament din judeţ

104 copii bătuţi de soartă au început o nouă viaţă la Aşezământul pentru Copii de la Mănăstirea Bogdana. Micuţii au fost cazaţi săptămâna trecută în zece locuinţe tip vilă, ridicate în curtea lăcaşului de cult din municipiul Rădăuţi.

Au fost lăsaţi în grija statului de la naştere, au trăit prin centre de plasament ori s-au mutat de la un asistent maternal la altul pentru că acasă nu erau îngrijiţi de cei care le-au dat viaţă.

Este povestea comună a celor 104 copii care s-au mutat în vilele cochete ridicate în curtea Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi. Chiar din stradă se poate vedea bucuria copiilor care se joacă în curtea aşezământului.

Cei mai mulţi s-au acomodat imediat şi au legat prietenii, după nici măcar o zi de când s-au cunoscut. Cei 65 de oameni aleşi să le fie mamă şi tată sunt acum pentru ei un sprijin şi o mângâiere.

„Au fost trei pe un loc atunci când au susţinut examenele. Au fost aleşi aceia care au studii superioare şi care au experienţă cu copiii. Le-am spus că ei trebuie să fie o familie, cei care nu se acomodează vor pleca. Sunt alţii care aşteaptă pe listă“, ne-a spus părintele Iustin, stareţul Mănăstirii Bogdana.

Citiţi un reportaj cu poveştile copiilor din Aşezământul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi în săptămânalul ADS Suceava de astăzi, care poate fi găsit la chioşcurile de ziare în perioada 8 - 14 septembrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite