VIDEO Cum sunt spălate containerele de gunoi în Bărăgan cu un robot inteligent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platformele de gunoi sunt spălate de 2 ori pe an FOTO Facebook/Primăria Municipiului Slobozia
Platformele de gunoi sunt spălate de 2 ori pe an FOTO Facebook/Primăria Municipiului Slobozia

Conform normelor europene de igienă şi sănătate publică, platformele de gunoi sunt spălate şi dezinfectate de două ori pe an. În municipiul Slobozia, operaţiunea de igienizare a pubelelor şi containerelor este în plină desfăşurare săptămâna aceasta.

După o intervenţie efectuată în luna aprilie a acestui an, echipele operatorului de salubrizare au revenit în teren. Acestea golesc containerele şi pubelele de gunoi, pe care mai apoi le spală atât la interior, cât şi la exterior, cu ajutorul unui echipament special la presiune foarte înaltă, cu detergent ecologic.

Spălătorul de containere “Iveco Eurocargo 150E21” este dotat cu două compartimente cu o capacitate de 6000 de litri, destinate spălării cu apă curată şi colectării apei murdare, precum şi o cameră de spălare a pubelelor de gunoi. La acestea se adaugă un dispozitiv special conceput pentru ridicarea şi bascularea containerelor, o instalaţie pentru apă şi una pentru spălare, prevăzută cu un robot mobil inteligent pentru spălarea interioară, care garantează o curăţare în profunzime a pubelelor şi containerelor. Robotul răzuie suprafeţele containerelor şi pereţii acestora, fiind montat pe un arbore telescopic.

Autoutilitara este prevăzută cu uşă etanşă pentru încărcarea containerelor, care nu permite scurgeri de apă în timpul spălării, şi filtre, fapt ce garantează eficienţa operaţiunilor fără a afecta mediul înconjurător.

La nivelul oraşului, se intervine pe 72 de platforme gospodăreşti de precolectare a deşeurilor menajere şi sunt igienizate 274 de containere cu o capacitate de 1,1 mc.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite