Un bărbat care lucra la reabilitarea spitalului din Slobozia a căzut de la etajul trei. În ce stare este victima

0
Publicat:

Un bărbat care lucra la modernizarea clădirii spitalului din Slobozia a scăpat miraculos cu viață, după ce a căzut luni, 5 septembrie, de la etajul trei. Victima a fost preluată imediat de cadrele medicale, fiind internată în spital. Reprezentanții unității sanitare au anunțat că bărbatul a primit îngrijiri medicale și se află în stare stabilă.

Un muncitor a căzut de la etajul trei al spitalului din Slobozia FOTO Arhivă Adevărul
Un muncitor a căzut de la etajul trei al spitalului din Slobozia FOTO Arhivă Adevărul

„În data de 5 septembrie 2022, o persoană angajată la lucrările de renovare și modernizare a Spitalului a suferit o cădere accidentală de la etajul trei al unității de îngrijiri medicale.

Au fost anunțate toate instituțiile competente în vederea demarării unei anchete. Muncitorul a fost internat pentru investigații, starea sa de sănătate fiind stabilă,” se arată în comunicatul de presă transmis de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

În acest caz, autoritățile competente au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia. IPJ Ialomița și Inspectoratul teritorial de Muncă încearcă să afle în ce condiții a avut loc accidentul de muncă.

Clădirea se modernizează

Spitalul Judeţean din Slobozia a intrat, în martie, 2021, în reparaţii capitale. Lucrările ample de modernizare vizează infrastructura, spaţiile şi dotările. Primele reabilitări au pornit de la Policlinică. Durata proiectului este de 2 ani, iar investiţia se ridică la 16,2 milioane de lei.

Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.

Astfel, se vor efectua lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1,2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.

“Practic, urmează doi-trei ani de zile foarte dificili din perspectiva operaţionalizării acestor proiecte de dezvoltare şi modernizare a spitalului, în ambulatoriu şi UPU, care toate trebuie să se întâmple în prezenţa personalului şi a activităţii curente, care nu poate fi oprită. 

Toate proiectele au acelaşi termen de implementare, va fi un proces dificil, complex, dar nu imposibil de realizat. Avem nevoie şi de suportul comunităţii, care va trebui să înţeleagă că la sfârşitul celor trei ani vom avea aici o unitate nouă, modernă, reabilitată”, a explicat managerul spitalului, Liviu Patrichi.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite