Ștefan Poenaru este cel mai bogat om din Ialomița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ștefan Poenaru are cea mai mare avere din Ialomița
Ștefan Poenaru are cea mai mare avere din Ialomița

Milionarul este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri agricole din sudul țării, care a reușit să-și creeze un business integrat, mizând pe faptul că agricultura românească va deveni cu adevarat profitabilă în anii care urmează.


Poenaru lucrează aproximativ 19.000 de hectare de teren agricol în partea de est a județului Ialomița și în Balta Ialomiței. Într-un interviu acordat săptămânalului ADS Ialomița, afaceristul declară că ajuns să desfășoare afaceri în Bărăgan, datorită soției sale.

„Eu și soția mea am terminat Agronomia, acolo ne-am cunoscut. Ea este din Ialomița, eu sunt din Sălaj, dar, după Revoluție, am realizat potențialul agricol al pământului din Bărăgan și m-am hotărât să demarez o afacere în acest sens. Primii ani au fost foarte grei, nu existau bani, nu erau subvenții, sistemul de irigații era distrus, iar tehnologia era la pâmânt. A fost o muncă titanică. A trebuit să risc și să recurg la împrumuturi bancare, dar toate au fost bine gândite și s-au dovedit a fi soluții de succes“, spune Ștefan Poenaru.

Pe parcursul a 15 ani de existență grupul de firme Agrofam Holding, patronat de Ștefan Poenaru a făcut saltul surprinzător de la 3 angajați, la peste 400 cât are în prezent.

„ Agrofam-ul a plecat practic fără un capital important, pentru ca astăzi să aibă un patrimoniu evaluat la peste 30 de milioane de euro. În fiecare an am reinvestit profitul, în sensul că acționarii nu și-au luat dividentele și ne-am concentrat în dezvoltarea acestei baze tehnico-materiale a societății“, spune milionarul.

Poienaru are în grijă aproximativ 3.000 de contracte de arendă, gestionează un sistem integrat, cu peste 400 de angajati, din care fac parte, pe lângă terenurile agricole, o ferma cu 6.000 de oi și peste 4.000 de capre, silozuri cu o capacitate de 85.000 de tone, o fabrică de îngrășăminte foliare și una de brânzeturi, o tăbăcarie, 60 de hectare de vie și o cramă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite