Slobozia: Și-au găsit dragostea la azilul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au cunoscut în urmă cu doi ani şi jumătate, iar de aproximativ un an şi jumătate s-au hotărât să formeze un cuplu și împart aceeași cameră de azil. Pentru Ion Popa (70 ani) și Ecaterina Neculai (71 ani), viața a reînceput să capete culori vii.

Povestea lui Ion Popa și a Ecaterinei Neculai seamănă izbitor cu scenariul unui film de dragoste. Viața i-a făcut să își petreacă bătrânețile la căminul de bătrâni din Balaciu. Nici Ion, nici Ecaterina nu au urmași, pe linie directă. Femeia nu a fost căsătorită niciodată, dar se mândrește cu o mulțime de nepoți ai fraților și ai surorilor sale. Ion a fost căsătorit, dar soția i s-a prăpădit cu mulți ani în urmă. Din relația lor, a rezultat un băiat, care a decedat și el cu puțin timp în urmă.



„Soția mea și băiatul nu mai sunt de multă vreme. Din păcate, nu mi-a dăruit Dumnezeu nepoți din partea copilului. Cât am fost în putere, am reușit să mă chivernisesc singur, dar, când am îmbătrânit, a trebuit să vin la azil, pentru că nu mai puteam face față. Aici, mă simt extraordinar, am foarte mulți prieteni și, mai presus de toate, am găsit-o pe Ecaterina, care este o femeie care îmi înseninează diminețile“, spune Ion Popa.

Când s-au hotărât să formeze un cuplu, rudele celor doi și-au dat imediat acceptul și i-au împins de la spate să facă acest lucru. Relația lor, deși nu este înregistrată legal, a primit binecuvântarea preotului din localitate.

image
image

„Nu au vrut să împartă aceeași cameră până nu au primit dezlegarea preotului. A fost o oficiere frumoasă și emoționantă, la care au participat toți bătrânii din cămin. Le stă foarte bine împreună și se înțeleg de minune“, spune Helene Radu, șeful căminului de bătrâni de la Balaciu.

Cu toate că se află la vârste care îi sperie pe mulți dintre noi, fiorul iubirii și-a regăsit loc în inimile lor. Nu există lucru, cât de mic, pe care cei doi să nu îl facă împreună, la căminul pentru persoane vârstnice „Ing. Vadim Rusu“ din Balaciu. I-am lăsat pe cei doi ținându-se de mână, în camăruța lor de la cămin, zâmbitori și fericiți. Pentru ei, fiecare clipă petrecută împreună reprezintă o bucurie ce nu poate fi reprodusă în cuvinte.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite