Slobozia: Jucării pentru copiii bolnavi de autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de colectare a jucăriilor care să îi ajute pe micuţii afectaţi de această cumplită maladie a dat roade. În cele zece standuri amenajate în incinta a zece centre comerciale din Feteşti şi Slobozia, oamenii au donat sute de jucării pentru copiii aflaţi în suferinţă.

„Campania a avut un feed-back excelent. Am strâns suficiente jucării pentru a-i putea ajuta pe copiii bolnavi de autism să poată face terapie“ a declarat Claudia Ciachir, coordonatorul campaniei. Campania de colectare a jucăriilor a fost demarată de către Asociaţia „Ajutaţi-ne să înţelegem lumea“, care se îngrijeşte de copiii cu autism. Cu aceste jucării, copiii îşi pot efectua mult mai bine exerciţiile terapeutice şi pot trece mai uşor peste drama produsă de lupta cu boala.

Jucării speciale

Micuţii au avut nevoie de jucării speciale. Este vorba despre  puzzle-uri şi cuburi din plastic, viu colorate, litere şi cifre cartonate, din plastic sau metal. „În mare parte, oamenii au înţeles mesajul nostru şi au donat exact jucăriile de care aveam nevoie. Le mulţumim din suflet pentru sprijinul pe care ni l-au acordat“, a ţinut să precizeze, Claudia Ciachir. Cu ajutorul jucăriilor colectate, vor putea face terapie copiii bolnavi de autism care merg la Centrul de Zi „Lucia“ de la Feteşti şi Centrul de Zi de la Slobozia. Cele două insitituţii sunt singurele din judeţul Ialomiţa în care părinţii ai căror copii suferă de această afecţiune îşi pot aduce micuţii să facă terapie.

Costuri ridicate

Terapia Aba repezintă, la ora acutală, singura modalitate recuperare a copiilor bolnavi de autism. Pentru a-şi salva micuţii, părinţii suportă din buzunarul propriu costurile terapiei. Acestea sunt extrem de mari, putând ajunge chiar şi la 1.000 de euro pe lună. Foarte puţini sunt cei care deţin aceşti bani. Pentru a veni în sprijinul părinţilor, singura organizaţie din judeţul Ialomiţa care se implică în ajutorarea micuţilor afectaţi de această maladie, fundaţia „Ajutaţi-ne să înţelegem lumea“,  în colaborare cu fundaţia „Floarea Ialomiţeană“, au demarat campania de colectare a jucăriilor.

„Achiziţionarea acestor jucării costă mult. Cu fiecare pas pe care copilul îl face în terapie, materialele de lucru trebuie schimbate. De aceea, am cerut sprijinul oamenilor cu suflet mare“ a declarat Eugen Ghiţă, preşedintele fundaţiei „Ajutaţi-ne să înţelegem lumea“. Reprezentaţii celor două fundaţii doresc să reia această campanile în cel mai scurt timp.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite