Slobozia: Fondatorul Muzeului Național al Agriculturii forțat să se pensioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 21 de ani de când a înființat acest unic lăcaș de cultură, Răzvan Ciucă va fi pensionat printr-o hotărâre a Consiliului Județean.

Motivele acestei decizii sunt argumentate de conducerea Consiliului Județean prin faptul că directorul Răzvan Ciucă îndeplinește condițiile de pensionare pentru limita de vârstă, având vârsta de 64 de ani și un stagiu de cotizare la sistemul public de pensii de peste 44 de ani.

După 40 de ani de muzeografie, dintre care 21 la conducerea Muzeului Național al Agriculturii, instituție pe care a fondat-o în 1991, Răzvan Ciucă este nevoit să se retragă pentru că a împlinit vârsta impusă de lege pentru pensionare.

„Mai vroiam doar șase luni“ 

„Eu accept faptul că trebuie să mă pensionez. Singura mea dorință era să fiu lăsat încă șase luni, până în octombrie, pentru că am în derulare câteva proiecte care nu vreau să se irosească. Atât am solicitat…încă șase luni de muncă, fără să fiu remunerat. Dar Consiliul Județean mă forțează să mă pensionez acum. Probabil, faptul că nu m-am milogit pe la ușile lor de-a lungul anilor i-au făcut să se descotorosească de mine în acest mod“, spune Răzvan Ciucă, directorul muzeului.



Decizia de pensionare a directorului Răzvan Ciucă va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Județean de săptămâna aceasta. În cazul în care se va aproba această hotărâre, la conducerea Muzeului Național al Agriculturii va fi desemnat un director interimar, iar după trei luni postul va fi scos la concurs.

image

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite