Slobozia: Alexandra Sarah Vlădăreanu – Incursiune în lumea artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleka nu se desparte niciodată de aparatul foto
Aleka nu se desparte niciodată de aparatul foto

La nici 22 de ani, Aleka este, printre altele, fotograf de vernisaje, model pentru alţi fotografi, stilist vestimentar, dar şi PR

Totul a început cu o cameră mică, pe film. Îi plăcea să pozeze orice şi dădea „banii aiurea pe film, ca să pozeze lumea pe stradă“. Apoi, a crescut, a primit un aparat foto digital, care, „deşi era o cutie de chibrituri“, scotea culorile exact aşa cum le percepea ea.

Focus Aleka Vlădăreanu

Astăzi, fotografia o enervează! „Îmi place, dar mă enervează în acelaşi timp, deoarece, deşi ar trebui să fie un subiect nonconformist, nu este. Majoritatea celor care se ocupă de fotografie au idei fixe, nu acceptă alte concepte, în afară de ale lor. Eu nu am o idee fixă, pozez orice, în funcţie de ce văd, ce-mi place, ce simt. Ţin aparatul după mine şi încerc să surprind cu el tot ce se poate“, spune Aleka.

În timp, Aleka a reuşit să obţină multiple premii la diverse concursuri, fotografiile realizate de ea fiind apreciate la Francofolies, LicArt sau Intelligent Communication. Astfel, nu e de mirare că a ajuns să lucreze ca fotograf de vernisaje în cadrul Galeriilor de Artă Artmark. Pasul următor avea să fie unul cât se poate de logic. „Fotografiile realizate de mine în cadrul vernisajelor au fost publicate în reviste de moda, cultură şi artă din România“, spune Aleka. Atunci când nu este în spatele obiectivului, se regăseşte în faţa lui, fiind, nu de puţine ori, model pentru alţi fotografi.

Prezenţă constantă la NexT

Timp de doi ani la rând, Aleka a ajutat ca voluntar în cadrul festivalului internaţional de scurt şi mediu metraj NexT, dedicat lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, ambii decedaţi în 2006. „Am ajutat ca fotograf şi ca Press Desk Officer, în promoţie şi distribuţie şi pot spune că experienţa NexT este una din cele mai frumoase pe care le-am avut“, spune tânăra.

Deloc surprinzător, Aleka nu se poate plânge că îi lipseşte farmecul sau creativitatea. Cum ar fi reuşit altfel să organizeze, fără sprijin financiar din partea facultăţii, balul bobocilor de anul trecut şi să-i convingă pe Alex Velea, DJ Undoo sau The MOOoD să întreţină atmosfera în seara respectivă?! O seară în care, după ce şi-au plătit biletul de intrare, Morandi şi El Negro s-au distrat cot la cot cu studenţii. „Îmi place să organizez evenimente, să concep planuri de atac în PR şi publicitate, iar creativitatea mă ajuta în toate aceste cazuri, deşi unele nu par a avea legătură cu arta“, conchide Aleka.

În afară de foto, a urmat cursuri de dans, timp de cinci ani, dar şi cursuri de balet. În timpul liber, Aleka este şi stilist vestimentar. În viitorul apropiat, vrea să studieze pianul şi să urmeze un masterat în Suedia. Pentru asta, însă, vrea să stăpânească la perfecţie limba suedeză, exact aşa cum face cu engleza, franceza şi spaniola.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite