Şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa este urmărit penal de procurori. Ancheta vizează fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Sorin Goagă este urmărit penal de procurori FOTO: independentoline.ro
Comisarul Sorin Goagă este urmărit penal de procurori FOTO: independentoline.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au pus în mişcare urmărirea penală pe numele comisarului Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa. Este cel de-al doilea scandal de amploare în care este implicată unitatea, după arestarea în cascadă din 2012 a unui număr de 9 ofiţeri şi subofiţeri, acuzaţi de luare de mită.

Surse judiciare au precizat faptul că Sorin Goagă are calitatea de învinuit într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomiţa.

Infracţiunile pe care acum anchetatorii încearcă să le probeze au legătură cu dosarul penal de corupţie în care sunt implicaţi trei subofiţeri din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei.

Corupţie la Rutieră

Nu este prima dată când Serviciul Poliţiei Rutiere este scuturat de procurori. În vara anului 2012, 9 angajaţi ai unităţii erau arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie. Concret, aceştia opreau şoferi în trafic şi în locul amenzilor preferau să le ceară şpagă.

La debutul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că aceştia au reuşit în doar câteva luni ca din şpăgile adunate să strângă peste 300.000 de lei. După un proces care a durat mai bine de un an mulţi dintre agenţi au primit din partea instanţei pedepse cu suspendare.

Citiţi şi:

Scandal de corupţie cu poliţişti. Trei subofiţeri din Ialomiţa sunt cercetaţi pentru că cereau şpăgi

Poliţiştii - infractori din Ţăndărei aplicau amenzi ilegal

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite