„Şcoala altfel”. Copiii din Feteşti, la lecţia de prevenire cu poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti-victimală dedicate copiilor din mediul preşcolar şi şcolar.

Astfel, ofiţerii de prevenire, de ordine publică şi poliţie rutieră desfăşoară, în şcoli, acţiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: comportamentele antisociale, accidente rutiere, siguranţa tinerilor pe internet, violenţa în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor. 

Poliţiştii le vorbesc elevilor despre aspecte legate de pragul delincvenţial, cauzele, factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile, consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a acestora, efectele comiterii de infracţiuni în plan social).

Pe 6 noiembrie, poliţiştii s-au întâlnit cu elevii unei unităţi de învăţământ din municipiul Feteşti, în cadrul căreia copiii au aflat cum trebuie să se protejeze de persoanele străine, să nu intre în discuţie, să nu primească dulciuri sau să plece la plimbare cu acestea, dar şi cum să se comporte ca pietoni. 

Prezentarea tehnicilor de lucru

Celor mici le-au fost prezentate principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le cunoască, atât în calitatea de pietoni, cât şi de biciclişti. De asemenea, acestora au fost prezentate tehnici de prelevare a impresiunilor digitale de către poliţiştii criminalişti. Atracţia întâlnirii poliţiştilor cu elevii a fost autospeciala din dotare. Niciun copilaş nu a scăpat prilejul de a se urca la volan şi de  a se juca „de-a poliţistul”.

Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri şi va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracuriculare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite