Scade numărul infectărilor cu COVID la Slobozia. Oraşul a ieşit din zona roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul infectărilor cu COVID-19, în scădere la Slobozia FOTO Shutterstock
Numărul infectărilor cu COVID-19, în scădere la Slobozia FOTO Shutterstock

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a început să scadă în municipiul Slobozia, după mai bine de 5 săptămâni de carantină. Autorităţile locale au anunţat sâmbătă, 26 decembrie, o rată de infectare de 5,02 la mia de locuitori.

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 la data de 26 decembrie 2020 a scăzut la 5,02/1000 de locuitori. În prezent, la Slobozia există 260 de cazuri active de COVID-19, municipiul fiind astfel în fara zonei roşii de infectare. Până pe 18 decembrie, municipiul Slobozia s-a aflat în carantină zonală din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2. În acest moment, localitatea Balaciu are cea mai mare rată a incidenţei cazurilor, aceasta având valoarea de 5,84/1000 de locuitori. În schimb, Bueşti, Grindu şi Sărăţeni sunt localităţi unde, la acest moment, nu există niciun caz de boală.

Sâmbătă, 26 decembrie, la nivelul judeţului Ialomiţa, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 6.544, cu 31 cazuri mai mult faţă de ziua de vineri, 25 decembrie, când au fost înregistrate 6513 cazuri. Incidenţa la 14 zile înregistrată la nivelul judeţului Ialomiţa este de 2,61/1000 de locuitori.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU Joseph Hadad, chef bucătar: „Gătisem pentru Bill Clinton, iar la Bucureşti mi se cerea o ceafă bine făcută“

Ce este Zona 51, baza militară pe care americanii vor să o ia cu asalt, şi ce secrete ascunde

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite