Rezultate alegeri locale 2016. PSD câştigă Primăria Municipiului Slobozia cu 37 %

0
0
Slobozia a fost câştigată de candidatul PSD FOTO: adevarul.ro
Slobozia a fost câştigată de candidatul PSD FOTO: adevarul.ro

La scrutinul electoral din 5 iunie, cetăţenii cu drept de vot din Slobozia l-au confirmat în funcţia de primar al oraşului pe Adrian Mocioniu, candidatul propus de PSD. Acesta a obţinut un scor electoral de 37 %. Ioan Martin, candidatul PNL s-a clasat pe locul doi, obţinând 24 de procente.

În cursa pentru Primăria Slobozia s-au înscris un număr de nouă candidaţi. Marele câştigător al cursei electorale din reşedinţa judeţului Ialomiţa a fost însă Adrian Mocioniu, candidatul PSD.

Acesta a obţinut un scor electoral de 37 de procente. Candidatul PNL, Ioan Martin, s-a clasat pe locul doi cu 24 de procente. Acesta este urmat de Gabi Ionaşcu, 14,5 %. Partidul Mişcarea Populară a sperat să obţină fotoliul de primar la Slobozia, prin candidatul Radu Paros. Acesta a obţinut însă doar 8 % din voturile cetăţenilor din Slobozia. 6.6 procente au fost acordate lui Vlad Costea, primul candidat sub 30 din istoria alegerilor locale desfăşurate la Slobozia, în ultimii 26 de ani. 

Raportat la nivelul judetuţului Ialomiţa, la ora 21.00, după închiderea urnelor, Biroul Electoral Central preciza că prezenţa la vot a fost de 53,66 %.  Reprezentanţii BEC  precizeau faptul că peste 126 de mii de persoane cu drept de vot din Ialomiţa s-au prezentat la urne la alegerile locale 2016. 

Rezultate în oraşele judeţului

În celelalte oraşe ale judeţului lupta a fost strânsă între candidaţii PSD şi PNL. Astfel, la Feteşti Gheorghe Catrinoiu (PNL), principalul favorit la funcţia de primar, a pierdut alegerile în favoarea lui Sorin Gafiţoi (PSD). La Ţăndărei, Cristian Roman (PSD) a reuşit să obţină al doilea mandat ca primar al oraşului. Cetăţenii din Amara l-au confirmat pentru a patra oară în funcţie pe Victor Moraru, în timp ce la Căzăneşti Stelian Traian (PSD) a pierdut în faţa contracandidatului său Alexandru Măchiţă (ALDE). La Urziceni a fost reconfirmat în funcţie Constantin Sava (PNL), iar la Fierbinţi Târg Iusein Iuksel (PSD). 

Citiţi şi:

Alegeri locale 2016. Primăria Slobozia câştigată de Adrian Mocioniu, candidatul susţinut de PSD

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite