Razie pentru combaterea pescuitului ilegal. Zeci de kilograme de peşte şi icre negre, confiscate de la braconieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din marfa confiscată de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa
O parte din marfa confiscată de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii acţionează periodic pentru combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Pe 21 martie, în timpul unei razii, oamenii legii au confiscat aproximativ 90 de kilograme de peşte fără documente de prevenienţă. În maşina unor braconieri au fost descoperite şi două recipiente cu icre de crap şi icre negre.

Ieri, pe 21 martie, poliţiştii au depistat pe raza comunei Giurgeni, un bărbat de 35 de ani, din judeţul Galaţi, care transporta cu într-o maşină 38 de kilograme de peşte din speciile somn, şalău, scrumbie şi păstrugă. De asemenea, în urma percheziţiei maşinii, poliţiştii au identificat două recipiente de 300 de g fiecare, care conţineau icre de crap şi icre negre, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de proveninenţă. Totdată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că persoana depistată avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal, bunurile identificate fiind ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Slobozia au depistat un bărbat de 64 de ani, din comuna Ciulniţa, în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism 53,5 kilograme de peşte din specia caras, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. De asemenea, un tânăr de 16 ani, din comuna Vlădeni, a fost depistat de către poliţişti în timp ce pescuia, pe raza comunei de domiciliu, cu ajutorul unei unelte de pescuit tip odorob. De asemenea, cu ocazia depistării, poliţişii au identificat 1 kg de peşte din specia caras, care a fost redat mediului acvatic.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite