Razie în baruri şi săli de jocuri de noroc pentru depistarea elevilor care lipsesc de la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia va informa conducerea şcolilor cu privire la elevii prinşi în baruri FOTO Adevărul
Poliţia va informa conducerea şcolilor cu privire la elevii prinşi în baruri FOTO Adevărul

Pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, a absenteismului şcolar, a deţinerii şi consumului de substanţe interzise de către tineri, poliţiştii din Slobozia şi Feteşti au desfăşurat acţiuni în şcoli.

 Activităţile specifice au fost desfăşurate în unităţi de învăţământ din municipiile Slobozia şi Feteşti, dar şi în zonele adiacente acestora, respectiv baruri, cofetării, săli de jocuri de noroc şi societăţi comerciale. 

Cu acest prilej, timp de două zile au fost depistaţi, legitimaţi şi controlaţi 3 elevi. Poliţiştii de proximitate vor informa conducerea unităţilor de învăţământ din care fac parte elevii care absentau nemotivat de la cursurile şcolare.

Astfel de activităţi vor fi efectuate în mod frecvent şi inopinat de către poliţiştii ialomiţeni. De asemenea, se vor desfăşura activităţi de prevenire şi consiliere în unităţile de învăţământ pentru creşterea siguranţei elevilor.

Totodată, pe parcursul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au legitimat 356 de persoane şi au controlat 231 de autovehicule, precum şi 22 de societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 74 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 22.500 de lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite