Preoţii din Protopopiatul Urziceni au sărit în sprijinul persoanelor înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi preoţi din Protopiatul Urziceni au intervenit pentru ajutorarea persoanelor afectate de ninsorile abundente abătute peste judeţul Ialomiţa. Aceştia au adus mâncare celor afectaţi, au tăiat lemne sau au ajutata la deszăpezirea celor bătrâni sau bolnavi.


Astfel, în ziua de 28 ianuarie, la iniţiativa preotului paroh Marian Bolborici, din satul Brătia, comuna Axintele, un grup de câţiva tineri au venit în sprijinul persoanelor vârstnice şi neputincioase afectate de ninsoarea abundentă şi viscolul din ultima perioadă. Ca urmare a acţiunii, au fost sprijinite cu alimente şi deszăpezite un număr de 15 gospodării.

Tot luni, în parohia Frumuşica, părintele Bogdan Dărândău a găsit în zăpadă un bătrân căzut în curtea casei care striga după ajutor. Acesta a fost dus la o rudă apropiată, care l-a îngrijit.

Marţi, 29 ianuarie, în parohia Axintele, părintele Mariean Niţu, împreună cu un grup de tineri au ajutat la deszăpezirea a 12 văduve, cărora le-au tăiat lemne pentru foc şi distribuit mai multe pachete alimentare.

Duminică, 27 ianuarie, la parohia Grindaşi, părintele Daniel David a distribuit pâine împreună cu reprezentanţii Primăriei Valea Măcrişului la familiile nevoişe. Tot în aceeaşi zi, acesta a transportat o femeie gravidă la salvarea care o aştepta în Comuna Valea Măcrişului pentru a fi dusă la spitalul din Urziceni.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite