Pisica minionă şi căpşuna-gigant, ciudăţenii ale naturii stabilite drept recorduri mondiale de Guinness Book

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilieput, cea mai scundă pisică din lume FOTO: Guinnessworldrecords.com
Lilieput, cea mai scundă pisică din lume FOTO: Guinnessworldrecords.com

O serie de ciudăţenii ale naturii au fost stabilite drept recorduri mondiale de specialiştii Guinness Book. Cea mai scundă pisică, cel mai bătrân papagal sau cea mai grea căpşună se numără printre aceste recorduri inedite.

Natura a fost sursă de inspiraţie pentru specialiştii în doborât recorduri ai celebrei Guinness Book. O serie de ciudăţenii ale naturii au fost considerate de aceştia adevărate recorduri mondiale. 

Pe lista ciudăţeniilor naturii transformate în recorduri se numără şi vârsta înaintată a unui papagal. Pe numele său Cookie, pasărea trăieşte la Grădina Zoologică Brookfield, din Illinois, Statele Unite ale Americii. Recent, înaripatul viu colorat a împlinit vârsta de 80 de ani şi 107 zile, fiind considerat cel mai vârstnic papagal din înreaga lume. 

Lilieput, pisica minionă

O mutaţie genetică suferită de o pisică din California, Statele Unite ale Americii, a transformat felina într-un record mondial. Cu o înălţime de doar 13 centimetri, specialiştii Guinness Book au stabilit că patrupedul este cea mai scundă pisică din lume. Amuzată de recordul obţinut de animalul său de companie, stăpâna şi-a   botezat pe pisica minionă „Lilieput”. 

Revenind în Europa, oficialii Guinness Book au ajuns la o fermă de struţi din Suedia. Aici au descoperit cel mai greu ou din lume. Respectivul ou a cântărit greutatea de 2,5 kilograme. 

Căpşuna gigant 

În 1983, un fermieri din Marea Britanie susţinea că a cules cea mai grea căpşună din lume. Cu o greutate de 231 de grame, fructul său a deţinut acest record timp de 32 de ani. Totul până anul trecut când specialiştii Guinness Book au stabilit un nou record mondial în materie.  

c

Căpşuna de 250 de grame din Japonia FOTO: Guinnessworldrecords.com

Se întâmpla la o fermă din Japonia, acolo unde a fost descoperită o căpşună care a cântărit 250 de grame greutate şi o înălţime de 8 centimetri. În urma studiilor care s-au efectuat s-a ajuns la concluzia că giganticul fruct a rezultat din încrucişarea simultană, în condiţii naturale, a mai multor butaşi de căpşuni. Fenomenul se petrece şi cu alte plante precum tomatele.

Brazilia, cea mai împădurită ţară din lume

Exoticul stat Brazilia este, în opinia specialiştilor Guinness Book, cea mai împădurită ţară din lume. Potrivit unor statistici, în anul 2005, în această ţară existau 477 miliarde de hectare de pădure, reprezentând 57 % din suprafaţa sa. 

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite