Peste o tonă de peşte şi 5 kilometri de plase, confiscate de la braconieri în ultima săptămănă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o tonă de peşte şi 5 kilometri de plase monofilament au fost confiscate de poliţişto ialomiţeni, în urma acţiunilor derulate pentru apărarea patrimoniului piscicol şi combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, pe raza judeţului.

Astfel, în perioada 01 – 07 aprilie, poliţiştii ialomiţeni au constatat 15 infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, în cadrul dosarelor penale întocmite fiind cercetate 19 persoane.

De asemenea, s-au confiscat aproape 1.300 de kg. de peşte, din diferite specii (scrumbie, şalău, fitofag, crap, caras etc.) pentru care persoanele cercetate nu au putut prezenta documente de provenienţă sau autorizaţii de pescuit comercial şi o ambarcaţiune tip lotcă.

Scopul acţiunilor este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător, a precizat IPJ Oalomiţa care a anunţat că astfel de acţiuna vor continua.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite