Peste 20.000 de români au semnat petiţia online pentru salvarea lui Aldo, un câine de la IPJ Ialomiţa. Poliţist: L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de cetăţeni au semnat o petiţie online pentru salvarea lui Aldo, un câine aflat la IPJ Ialomiţa. Povestea câinelului de serviciu care a intrat în refuz de hrană după ce partenerul său, agentul de poliţie conductor s-a pensionat, a impresionat toţi iubitorii de animale.

La încheierea activităţii, poliţistul Petruş Gabriel Dobre a predat câinele superiorilor săi. Patrupedul, care sătea la locuinţa agentului la Ţăndărei, a fost adus la IPJ Ialomiţa. Fostul poliţst îşi acuză acum şefii că nu îi permit să vadă câinele şi mai mult decât atât că animalul a fost sedat. Se pare că probleme au intervenit şi în acomodarea cu noul conducător, un poliţist cu care Aldo va face echipă de acum înainte. IPJ Ialomiţa a transmis că animalul se afla în perioada de tranziţie, de la un conductor la altul şi că este bine îngrijit, fiind supravegheat de un medic veterinar.

Imagine indisponibilă

Iată textul integral al petiţiei care poate fi semnată aici:

„Un poliţist din Ţăndărei se pregăteşte de pensionare şi trebuie să „predea” la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, „problema” prietenului, partenerului om: „Despărţirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte!

Şi ca totul să fie împotriva mea şi suferinţa câinelui mai mare… a fost predat la reşedinţa de judeţ şi nu la padocul subunităţii (Poliţia Ţăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locaţie!. Şi asa, Aldo a ajuns la Slobozia deşi la Poliţia Ţăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuşi acomodarea cu noul coleg! Pai… ce performanţă sa ceri câinelui? Ca şi alţi câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obişnuit – padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p.

Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l doreşte şi pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav!” Stimabili şefi ialomiţeni, dacă la Ţăndărei este loc amenajat pentru câinii poliţişti iar Petruş Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutaţi bietul animal?

Imagine indisponibilă

Vă cerem respectuos ca ALDO sa ajungă în padocul unde a stat până acum şi să poată fi alaturi de poliţistul care l-a îngrijit pentru a avea o acomodare mai uşoară.

Este bine cunoscut faptul că despărţirea de cel care i-a fost partener provoacă animalului o suferinţă foarte mare care poate duce până la refuz de hrană şi îmbolnăvire.În plus, locaţia unde a fost transferat ALDO, padocul Poliţiei Slobozia, este una improprie pentru un animal de talia lui. Având în vedere ca la Poliţia Ţăndărei deţineţi locuri suficiente, dar şi pentru a curma o suferinţă inutilă a unui animal, se impune întoarcerea lui ALDO la Poliţia Ţăndărei unde va putea fi ajutat de politistul pensionar Dobre Petrus Gabriel sa se acomodeze cu noul partener.

Este uşor să fim OAMENI!”

Imagine indisponibilă

Şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România DECUS s-a implicat în rezolvarea acestei probleme:

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite