Pe piața din Ialomița circulă bani falși

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsurile pot fi identificate destul de ușor
Falsurile pot fi identificate destul de ușor

Atenție de unde și ce bani primiți! Polițiștii vă avertizează că pe piață se rulează bancnote contrafăcute. Fluxul de valută care intră în țară crește de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă, moment propice pentru plasarea de bani falși, susțin oameni legii.

Nu vă hazardați să faceți schimburi valutare la colțul străzii. Puteți foarte ușor să cădeți în plasa celor care încearcă sa introducă pe piață bani falși. Verificați cu atenție bancontele pe care le primiți ca rest, atunci când mergeți la cumpărături. Dacă observați două serii înscrise pe acestea sau dacă aveți cele mai mici dubii cu privire la valabilitatea lor, verificați-le la cea ma apropiată bancă sau casă de schimb valutar.

Polițiștii spun că nu este de glumit. Numai luna trecută au descoperit în Ialomița două banconte false: una de 100 de lei și cealaltă de 100 de dolari.

Nu în ultimul rând, oamenii legii vă atrag atenția că sunteți obligați să sesizați Poliția, dacă ați intrat fără voia dumneavoastră în posesia unei astfel de bancnote. Folosind-o mai departe, veți intra în categoria infractorilor care pun în circulație valori falsificate.


Cum pot fi recunoscute bancnotele false

Banii falși pot fi recunoscuți relativ ușor, la o privire foarte atentă. Dacă bancnotele autentice sunt tipărite pe hârtie specială, cele false sunt făcute din hârtie obișnuită, iar firul de siguranță este înlocuit de o linie desenată, ușor de detectat.
De asemenea, pe bancnotele false culoarea poate să varieze în intensitate, iar imprimarea este mai puțin precisă.



Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite