Munca nedeclarată, amendată de ITM Ialomiţa cu 40.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de controale au fost efectuate de inspectorii ITM Ialomiţa FOTO Adevărul
Zeci de controale au fost efectuate de inspectorii ITM Ialomiţa FOTO Adevărul

Zeci de controale au fost efectuate de către inspectorii ITM Ialomiţa în luna noiembrie, cele mai mari amenzi fiind aplicate pentru muncă nedeclarată.

Conform ITM Ialomiţa, au fost efectuate 93 de controale, din care 88 au fost controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, fiind intervievate 117 persoane găsite la lucru, la angajatori din mai multe sectoare de activitate.

 Au fost depistate două persoane ce desfăşurau muncă nedeclarată, la doi angajatori ce au fost sanctionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 40.000 lei pentru primirea la muncă fără încheierea contractelor individuale de muncă, anterior începerii activităţii.

De asemenea, în urma controalelor, au fost sancţionaţi 12 angajatori şi au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, din care 10 amenzi, în valoare totală de 71.000 lei şi 9 avertismente scrise.

Deficienţele constatate pentru care s-au aplicat amenzile contravenţionale au fost: nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal; nerespectarea obligaţiei angajatorilor cu un număr de peste 50 de angajaţi de a organiza programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine, activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19.

Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 35 de  măsuri cu termene concrete de realizare, urmând ca la data expirării acestor termene să fie efectuat un control pentru verificare.

Vă mai recomandăm şi:

Semnal de alarmă privind desfiinţarea Istoriei şi Geografiei din şcoli. Cum sunt redenumite cele două discipline

Poliţist ca-n Vestul Sălbatic: şi-a răpit suspectul ca să-l ancheteze dezbrăcat, în câmp

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite