Modernizarea DJ 201 Săveni-Sudiţi-Mărculeşti se finalizează în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarat în 2011, de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, proiectul care prevede reabilitarea drumului judeţean DJ201 Mărculeşti-Sudiţi-Săveni pe o porţiune de 16 kilometri, va fi finalizat anul viitor.


Necesitatea realizării acestui obiectiv, spun autorităţile judeţene, a fost determinată de cedări ale fundaţiei, gropi sau denivelări. Valoarea estimată a acestei lucrări este de 20 de milioane de lei.

Acest proiect constă în efectuarea unor lucrări de modernizare a 16 kilometri de drum judeţean, care presupun, printre altele, stabilizarea fundaţiei drumului, turnarea a trei straturi de asfalt, realizarea acostamentelor şi a unor şanţuri dalate in interiorul localităţilor, termenul limită de inalizare a proiectului fiind stabilit pentru 2014.

Până în momentul de faţă, cheltuielile pentru reabilitarea acestui tronson, Săveni- Sudiţi- Mărculeşti, sunt de 10 milioane de lei, lucrările realizate fiind în proporţie de 50%.

 La acest moment, s-a realizat deja consolidarea fundaţiei drumului de piatră spartă şi au început să se toarne primele straturi de asfalt pe drumul dintre Sudiţi şi Mărculeşti.

„Lucrările s-au realizat în proporţie de 50%. Până în momentul de faţă, s-au cheltuit aproximativ 10 milioane de lei pentru realizarea acestora, iar pentru finalizarea reparării şi asfaltării acestui drum judeţean estimez o valoare de 20 de milioane de lei“, susţine Ştefan Moşoiu, unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Pentru reabilitarea Drumului Judeţean Săveni-Sudiţi-Mărculeşti, Consiliul Judeţean Ialomiţa (CJI) a apelat atât la resurse proprii, cât şi la fonduri de la Guvern, însă, din cauza insuficienţei fondurilor pentru finalizarea acestei investiţii, s-a apelat şi la un împrumut de la Banca Română de Dezvoltare (BRD).

 
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite