Mesajul scriitoarei românce care a anunţat pe Facebook că vrea să se sinucidă: „Protestul meu nu a fost înţeles, dar acum nu mai vreau să mor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, poeta Ofelia Prodan din Ialomiţa îşi anunţa moartea pe Facebook. Mesajul de disperare al acesteia a fost descoperit de câţiva cunoscuţi, care au reuşit să o salveze. Ea a fost transportată la spital, după ce a luat un pumn de pastile. Scriitoarea a revenit în spaţiul virtual şi-a a asigurat pe toţii cunoscuţii că se simte bine.

UPDATE: Laureată a numeroase premii literare, poeta Ofelia Prodan a revenit în spaţiul virtual cu un nou mesaj pentru sutele de oameni care au încurajat-o să renunţe la gândurile negre. Imediat cum a ieşit din spital, scriitoarea a scris pe reţeau socială următoarele cuvinte: „Sunt uimită de numărul mare de mesaje, de share-uri… Eu, acum, sunt ok. Vă ataşez fişa de externare, ca să vedeţi că nu doar eu, dar şi medicii de la Pronto Soccorso sunt de aceeaşi părere. Am ajuns târziu la spital, până la urmă unica persoană din acest oraş care mă putea găsi a văzut postările de pe facebook şi m-a căutat. Pastilele nu m-au ajutat să renunţ la lumea aceasta. Protestul meu nu a fost nici el înţeles. Cum nici cel din cartea mea “No exit”, de altfel. Dar acum nu mai vreau să mor. Sunt la Sassari. Nu ştiu de ce unii oameni au spus că sunt la Napoli şi-au sunat la Poliţia de acolo.Nu îi mai sunaţi pe părinţii mei, nu au fost niciodată o salvare.Nu o să răspund nimănui la telefon, dar vă rog să mă credeţi că acum mă simt mult mai bine. Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase,

Ofelia”

Gestul pe care la făcut sâmbătă i-a şocat pe cunoscuţii săi care i-au transmis nenumărate gânduri de încurajare. Pentru a demonstra faptul că este în afara oricărui pericol, poeta a postat şi fotografii ale biletului de externare.

   

image

Nu am spus nimic despre problemele mele zilnice. Sunt săptămâni când trăiesc cu 10 lei pe zi si nu pt ca sunt săracă. M-am născut într-o familie de comercianţi pentru care banul a totul si in acelaşi timp se mândresc cu rezultatele mele, deşi in ochii lor sunt un nimic pentru ca nu produc bani. Hagi Tudose. Nu doar ca mă dezic de familia mea, dar am ales ca forma de protest sinuciderea. Acum sunt împăcata. Nu cred ca protestul meu va schimba ceva, dar abia aştept sa vad ce e dincolo :nimicul sau infernul” scria noaptea trecută poeta Ofelia Prodan pe Facebook. 

Postarea sa a creat un val de reacţii, sute de persoane mobilizându-se pentru a încerca să alerteze autorităţile din regiunea Campania din Italia, în care românca trăieşte în prezent, sau doar pentru a-i lăsa un mesaj de încurajare. 

Cine o cunoaşte pe Ofelia Prodan? Sunaţi-o careva, mergeţi la ea. Căutaţi-o! Vă rog” a fost mesajul pe care l-a transmis în spaţiul virtual Mona Pruran, o apropiată a scriitoarei. 

Poeta, sub supraveghere medicală 

La câteva ore de la postarea mesajului prin care Ofelia Prodan îşi anunţa sfârşitul, prietenii ei au reuşit să o identifice. Aceasta se afla într-un spital din zona Napoli, Italia, sub supraveghere medicală. Se pare că într-adevăr aceasta a recurs la gestul necugetat, luând pastile. 

În prezent, se pare că starea scriitoarei este bună, ea aflându-se în continuare sub supraveghere medicală. 

O scriitoare consacrată

Ofelia Prodan, membră a Uniunii Scriitorilor din România, s-a născut la Urziceni, în judeţul Ialomiţa, şi a fost premiată de nenumărate ori datorită poeziilor pe care le-a publicat. Criticii susţin că este unul dintre cei mai valoroşi autori de poezie contemporană. 

Cel mai important premiu din cariera publicistică a scriitoarei este Premiul Internaţional de Poezie şi Proză „Napoli Cultural Classic”.

Sute de mesaje de încurajate primite pe Facebook 

Gerald Dan Popa: „Ofelia, habar n-am cine esti. Da-mi un like la comentariul asta si-ti promit (am cuvant) ca-ti fac cea mai buna mancare posibila la tine acasa, oriunde te-ai afla. Am martori“

Alina Nedelea: „Am nimerit intamplator aici. Vorbesc cu sotul acum, el se pricepe mai bine la de astea. Eu pot sa-ti deschid poarta, stau la roma, Ofelia, si te provoc la un duel, hai sa vedem cine e mai depresiva, le chem si pe prietenele mele. Da un semn repede. Pe mai tarziu, asa ramane“

Misha Ionescu: „Ofelia, vrei sa incerci, te rog, o alta varianta? SA TRAIESTI dupa bunul plac, dupa voia sufletului tau, in ciuda rigorilor impuse de altii, este adevarata forma de protest!!!“

Delia Diac: „Ofelia, peste ani sper sa radem de episodul asta! Suntem multi care vrem sa-ti fim aproape, nu pedepsi o lume intreaga pentru cativa care te-au dezamagit! Hai sa trecem podul bucuriei de a fi aici! Viata e frumoasa si o putem face si mai frumoasa! Cu rabdare ,incredere si bunavointa!“

Laurian Stanchescu: „Nu ne cunoaştem, dar te iubesc ca om, te iubesc ca pe o soră de viaţă, te iubesc ca prieten, te iubesc! Te rog să lupţi lângă mine pentru tine, pentru mine, pentru toţi oamenii care te respectă şi te preţuiesc. Ofelia, suntem bătaia ta de inimă!

Ofelia, te rog să-mi răspunzi! Te rog!“

Vlad Cristian: „Nu stiu cine eşti, nu stiu care este povestea ta, dar sunt sigur că nu asta este soluţia. Sunt absolut convins că poţi trece peste acest episod urât din viata ta. Chiar cred ca esti puternica si ca poţi să ne dovedeşti asta. Nu face prostia asta. Este o lupta in interiorul tau pe care stiu ca o poţi câştiga.“

SloboziaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite