Marian Neacşu, deputatul PSD de Ialomiţa care a fost anchetat pentru că şi-a angajat fiica în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Neacşu
Marian Neacşu

La nivelul judeţului Ialomiţa, soarta politică şi administrativă a judeţului a fost lăsată pe umerii lui Marian Neacşu, deputat PSD de Ialomiţa. Acesta pare a fi următorul baron local al judeţului după arestarea lui Silvian Ciupercă.

Ocupă funcţii importante în cadrul organizaţiei centrale a Partidului Social Democrat, este liderul grupului PSD din Parlamentul României şi, de asemenea, a fost ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor după arestarea de către DNA a lui Viorel Hrebenciuc.

În ciuda notorietăţii de care se bucură, Marian Neacşu a avut la rândul său o serie de probleme cu legea penală. În timpul primului său mandat de parlamentar, 2008 - 2012, Marian Neacşu şi-a angajat fiica cea mare la Parlament, mai exact a numit-o consiliera sa personală.

Se întâmpla în anul 2009, iar la scurt timp după aceea Agenţia Naţională de Integritate constata faptul că acesta se face susceptibil de conflict de interese. A urmat o adevărată pleiadă de procese, în care decizia ANI a fost contestată de foarte multe ori. Cazul a ajuns în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care decidea în luna februarie a anului 2015 să-l condamne pe Neacşu la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei.

Citiţi şi:

Baroul PSD Silvian Ciupercă, trimis în concediu forţat de DNA

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite