Mamele sărmane beneficiază de ajutor în Ialomița. Au primit câte 2.000 de lei pentru copilul nou-născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din categorii defavorizate pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 lei pentru copilul nou-născut. La nivelul județului Ialomița, în prima etapă a programului destinat susținerii femeilor defavorizate, au fost acordate 49 de tichete, pentru mame din 26 de localități.

Nașterea unui copil aduce sprijin de la stat FOTO 123 RFI
Nașterea unui copil aduce sprijin de la stat FOTO 123 RFI

Conform autorităților județene, tichetul social în valoare de 2.000 de lei, acordat o singură dată, poate fi utilizat în termen de 6 luni de la primire. Cu aceștia bani se pot achiziționa produse pentru îngrijirea nou-născutului: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație pentru nou-născut, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născut.

Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou născuți din medii defavorizate. Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social. Tocmai de aceea fac apel la toate unitățile administrativ teritoriale din județul Ialomița, pentru o preocupare sporită în ceea ce privește acest program guvernamental, a declarat Constantin Marin, prefectul județului Ialomița.

Testări HPV gratuite

Tot în ajutprul femeilor, în luna iulie a acestui an, reprezentanţii spitalului din Slobozia au anunţat că unitatea medicală a devenit centru afiliat pentru testarea gratuită Babeş-Papanicolau sau HPV. Astfel, femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, cu domiciliul în Ialomiţa vor putea solicita o testare gratuită.

Astfel, Fundaţia Renaşterea a organizat pe 26 iulie 2022 la Slobozia evenimentul de lansare a proiectului «Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT)»-Regiunea Sud-Muntenia.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost anunţată afilierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia la proiect şi modul prin care ialomiţencele se pot programa pentru teste Papanicolau şi HPV gratuite.

Prin proiectul SCCUT-Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi tratament precoce, femeile din regiunea Sud-Muntenia sunt ajutate să beneficieze de servicii medicale decente şi testări pentru depistarea cancerului de col uterin.

SCCUT este un program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigaţii medicale gratuite pentru 170.001 de femei din regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, Fundaţia Renaşterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite