Lumea văzută de sus: înălţimile din Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume FOTO: guinnesbook.com
Turnul Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume FOTO: guinnesbook.com

Dacă vă întrebaţi cum arată lumea văzută de sus, trebuie neapărat să urmăriţi recordurile stabilite de specialiştii Guinness Book în materie de înălţimi. Pe pagina oficială a publicaţiei se regăsesc o sumedenie de informaţii despre cea mai înaltă clădire, cel mai înalt munte sau cel mai înalt schelet de dinozaur descoperit vreodată.

Fosila unui dinozaur ce datează de acum 150 de milioane de ani, descoperită şi expusă pentru prima dată în 1937 în Muzeul de Ştiinţe Naturale al Universităţii Humboldt din Berlin, este, potrivit Guinness Book cel mai înalt schelet de dinozaur din lume.

Înălţimea sa este de 13,27 metri şi aparţine speciei Brachiosaurus brancai. Fosila a fost asamblată în baza unor regulamente stricte. 60% din corpul scheletului expus la prestigiosul muzeu din Berlin reprezintă oasele fosilizate descoperite în inima munţilor din Germania.

Cel mai înalt munte din lume există în SUA

Specialiştii Guinnes Book au stabilit un nou record în materie de înălţimi ale munţilor. Astfel, porivit Cărţii Recordurilor, cel mai înalt munte din lume nu este Everestul, ci Muntele Alb (Mauna kea) din insula Hawaii, Statele Unite ale Americii. Măsurat de la poalele sale aflate sub nivelul mării şi până la vârf, Muntele Alb are o înălţime totală de 10.205 metri, din care doar 4.205 metri se află deasupra nivelului mării.

Pantof cu toc de doi metri

Domnişoarele atrase de tocurile foarte înalte trebuie să ştie că cei mai înalţi pantofi din lume au un toc de aproximativ 2 metri. Obiectul de încălţăminte există în Statele Unite ale Americii şi a fost creat de designerii Jill Martin şi Kenneth Cole. Cartea Recordurilor a învestit creaţia acestora cu titlul de cel mai înalt toc din lume în noiembrie 2014.

czx

FOTO: guinnesbok.com

Clădirea cu înălţime ameţitoare

Potrivit Guinnes Book, cea mai înaltă clădire din lume se numeşte Turnul Khalifa, există în Dubai şi are o înălţime de 828 de metri. Construcţia sa a început în anul 2004 şi a fost dată oficial în folosinţă în anul 2010, deşi şantierul s-a închis un an mai devreme. Cu toate acestea, recordul ar putea fi înlocuit cu o altă clădire, întrucât Dubaiul este pregătit să dea startul altor noi proiecte arhitectonice.

Citiţi şi:

Recorduri vestimentare de Cartea Recordurilor. Cea mai lungă rochie din lume are 150 de metri lungime

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite