Locuri misterioase de pe Terra care continuă să ne înfricoşeze. Cum a apărut  dealul cu 50.000 de cruci din Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Globul pământesc este înţesat cu mistere încă imposibil de descifrat. Fiecare stat al mapamondului se poate "lăuda" cu o sumedenie de legende şi spaţii care stârnesc curiozitatea turiştilor care se aventurează să le descopere.

Triunghiul Bermudelor este considerat unul dintre cele mai misterioase locuri de pe glob, nici până astăzi oamenii de ştiinţă nereuşind să descopere dacă într-adevăr în această zonă au loc dispariţii misterioase ale vapoarelor sau avioanelor. Triunghiul Bermudelor este o zonă triunghiulară, care are vârfurile localizate în insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, în oceanul Atlantic. 

Supoziţiile cu privire la faptul că zona, cunoscută şi sub numele de „Triunghiul Diavolului” datează încă de pe vremea lui Cristofor Columb care în jurnalele sale declara faptul că aici ar fi văzut specii ciudate de animale. Legenda potrivit căreia în zona Triunghiului Bermudelor s-ar produce fenomene inexplicabile care au ca rezultat dispariţia vapoarelor a apărut oficial în 1951 când o serie de articole de presă relatau pe larg despre ciudatele dispariţii ale vaselor care au tranzitat zona Triunghiului Bermudelor.

„Pădurea spânzuraţilor” din Japonia 

La poalele munţilor Fiji, din Japonia, în zona de nord – vest există pădurea Aokigahara, cunoscută de localnicii din zonă drept, „A şaptea poartă spre Iad”. Numele i-a fost atribuit după ce s-a ajuns la concluzia că foarte multe persoane preferă să vină aici să-şi pună capăt zilelor, spânzurându-se de copacii din pădure. În cultura japoneză s-a moştenit ideea că locul este bântuit de spirite rele care se hrănesc cu sufletele oamenilor, tocmai de aceea oamenii sunt atraşi aici pentru a-şi pune capăt vieţii. De asemenea, locul este cunoscut şi din cauza sutelor de dispariţii ale turiştilor, semnalate autorităţilor japoneze. 

„Dealul crucilor” din Lituania 

Peste 50.000 de cruci aşezate una lângă alta pe un deal din inima Lituaniei stârnesc curiozitatea tuturor celor care vin să viziteze această ţară. Ciudat este faptul că aici nu există niciun cimitir. Crucile ar fi apărut însă datorită unei legende potrivit căreia oamenii care pun o cruce pe acest deal vor avea parte de noroc toată viaţa. Originea obiceiului este necunoscută, la fel şi perioada de timp în care oamenii au început să pună în vârful dealului primele cruci (foto jos).

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite