Incendiu violent la hala de sortare a deșeurilor menajere din Slobozia

0
0

Un incendiul puternic izbucnit sâmbătă seară, 20 august, la o hală de sortare a deșeurilor din Slobozia a dat mari bătăi de cap pompierilor. Flăcările violente au fost stinse după 17 ore de intervenție.

Incendiul a făcut scrum o hală de sortare a deșeurilor din Slobozia FOTO ISU Ialomița
Incendiul a făcut scrum o hală de sortare a deșeurilor din Slobozia FOTO ISU Ialomița

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost alertat sâmbătă seară, în jurul orei 21.50, despre producerea unui incendiu puternic la o hală de sortare pentru deșeuri menajere, în municipiul Slobozia.

Zeci de pompieri militari din Ialomița, Călărași, Buzău și București-Ilfov au acționat neîntrerupt pe parcursul celor aproximativ 17 ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor menajere, din municipiul Slobozia.

Peste 800 de tone de deșeuri, făcute scrum

Conform ISU Ialomița, flăcările au mistuit: aparatura tehnică din stația de sortare, deșeuri reciclabile și menajere depozitate, aproximativ 800 de tone, deșeuri premestecate din PVC, aproximativ 1 tonă și 200 pubele plastic.

Sâmbătă seară, la locul solicitării s-au deplasat de urgență șapte echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o ambulanță SMURD, o autoscară și o cisternă.

Pentru că intervenția se anunța dificilă, în sprijinul acestora au venit militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, o echipă cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Buzău și echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU București-ILFOV.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei hale metalice, pe o suprafață de aproximativ 1600 metri pătrați.  De aproximativ 17 ore au avut nevoie pompierii pentru a localiza și stinge flăcările, alimentate de materialele depozitate în hală. Misiunea s-a desfășurat continuu, pentru că exista riscul ca focul să se extindă în vecinătate.

Cauza de producere a incendiului este în curs de stabilire, au anunțat reprezentanții ISU Ialomița.

45 de intervenții în weekend

În ultimele trei zile, pompierii ialomițeni au la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și descarcerarea reprezintă doar câteva exemple dintre cele 45 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în perioada 19-21 august.

Astfel, la nivelul județului Ialomița, 35 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a șapte incendii. Dintre acestea, cinci intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată și deșeuri menajere), fiind afectate peste două hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Foc violent la Fetești pe 100 de hectare

În urmă cu o lună, după mai bine de cinci ore de intervenţie, pompierii ialomiţeni au reuşit să stingă incendiul violent care cuprinsese, pe 9 iulie, aproximativ 100 de hectare de teren.

Conform ISU Ialomița, incendiul izbucnit la marginea oraşului Feteşti şi care s-a extins la o cultură de viţă-de-vie dar şi într-un cimitir a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de foc. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite