Ia-ţi permis pentru moped! Poliţiştii vor împărţi amenzi celor care nu deţin documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ialomiţeni atrag atenţia participanţilor la trafic care deţin mopede să intre în legalitate şi să-şi obţină permisul pentru această categorie de vehicule. Cei prinşi fără documente riscă amenzi.

Legea prin care deţinătorii de mopede sunt obligaţi să deţină permise de conducere a intrat în vigoare la data de 9 noiembrie 2012. Pe lângă deţinerea permisului de conducere, conducătorul auto trebuie să verifice valabilitatea inspecţiei tehnice periodice(IPT) şi a asigurării prin efectul legii(RCA). Totodată conducătorul este obligat să utilizeze casca de protecţie şi materiale reflectorizante, indiferent de intervalul orar şi anotimp.

„Atragem atenţia conducătorilor de mopede că orice persoană care va fi depistată conducând fără permis de conducere va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”.Recomandăm evitarea segmentelor de drum D.N.2 si D.N.2A atunci când valorile de trafic cunosc creşteri, în perioada sezonului estival şi a sezonului de iarna“ a declarat agentul Iulia Fecioru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Mai mult, statistica oficialilor din Poliţia ialomiţeană arată că în anul 2012 pe şoselele judeţului s-au petrecut 10 accidente rutiere în care au fost implicate mopede, soldate cu 10 răniţi  uşor şi grav.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite