FOTO Staţiunea Amara, izvor de sănătate şi  tărâm de recreere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amara este singura staţiune balneară din Bărăgan FOTO: M.S.
Amara este singura staţiune balneară din Bărăgan FOTO: M.S.

Dacă preţul unei vacanţe la munte sau la mare este prea mare, puteţi profita din plin de soarele şi nămolul de la Amara. Unica staţiune balneară din judeţul Ialomiţa vă aşteaptă toată vara cu plaje însorite şi hoteluri cochete, totul la preţuri extrem de mici.

Bine aţi venit la Amara !

Staţiunea balneară Amara se află pe drumul naţional 2C, care leagă Slobozia de Buzău. A devenit celebră după 1850, când în apele lacului, care dă şi numele oraşului – staţiune, a fost descoperit nămolul sapropelic, foarte utilizat în tratarea afecţiunilor reumatismale.

Datorită nămolului Amara este una dintre cele mai îndrăgite staţiuni balneare din ţară. Sute de oameni vin aici, mai ales în sezonul estival, pentru a beneficia de porţia de sănătate de care musteşte staţiunea.

Pe lângă nămol, turiştii care ajung la Amara au parte şi de distracţie. Le stau la dispoziţie cele patru plaje – Perla, UGSR, Splendid şi Mirceşti – unde voia bună şi relaxarea sunt întâlnite la fiecare şezlong. Aflate în administrarea unor societăţi private, poţi intra pe plaje doar dacă achiţi o taxă ce variază între 5 şi 10 lei, iar distracţia este inclusă în preţ.

Ioana Moldoveanu (33 de ani) vine an de an la Amara, tocmai de la Câmpina. Este motivată de atmosfera relaxantă şi de faptul că Amara este o staţiune liniştită.

Am întâlnit-o pe plaja UGSR. „Îmi place tare mult aici la Amara pentru apa este curată, aerul proaspăt, nămolul cu efecte benefice pentru organism şi mai ales că este linişte. Nu e o staţiune gălăgioasă cum e la mare de exemplu” mărturiseşte prahoveanca.

Muzica uşoară românească reinventată la Amara

Pentru cei care nu ştiu, Amara este şi pepinieră de artişti. An de an, în unica staţiune balneară din Ialomiţa se organizează Festivalul Naţional Concurs de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti „Trofeul Tinereţii”. Anul acesta evenimentul se desfăşoară între 3-4 august şi ajunge la a 46-a ediţie.

Este cel mai longeviv festival de profil, a cărei organizare nu a fost niciodată întreruptă în toţi cei 46 de ani de existenţă.

„Suntem pregătiţi pentru ediţia din acest an a festivalului. Aşa cum îmi place mie să spun va fi o ediţie mai bună decât cea din anul precedent” declară Victor Moraru, primarul oraşului Amara, principalul organizator al „Trofeului Tinereţii”.

Amara, oraş-european

Noua imagine a oraşului Amara este aceea de oraş european. Toate acestea, deoarece autorităţile locale au reuşit să modernizeze localitate exclusiv prin fonduri europene.

Amara a reuşit în ultimii patru ani să acceseze fonduri europene pentru realizarea tuturor obiectivelor edilitare.

Chiar şi zona de staţiune a fost reabilitată cu bani europeni. În total peste 30 de milioane de euro, provenind din fonduri europene nerambursabile, au fost folosiţi pentru modernizarea oraşului Amara.

 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite