FOTO Slobozia sub asediul caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de căldură a lovit Slobozia încă de la primele ore ale dimineţii. Pentru a veni în ajutorul cetăţenilor, municipalitatea a instalat punctele de prim ajutor.

Căldură mare la Slobozia

Este ora 11.00, iar termometrul amplasat în centrul Sloboziei indică 40 de grade Celsius. Ca să scape de furia caniculei, oamenii s-au refugiat la umbra copacilor din Piaţa Revoluţiei. 

Maria Costache ( 56 de ani) s-a aşezat pe o bancă şi ia câteva înghiţituri dintr-o sticlă de apă plată pe care o scoate dintr-o sacoşă. 

„Până acum a fost foarte bine afară, dar s-a încălzit aşa de-odată. Vreau să mă duc până la piaţă ca să fac nişte cumpărături, însă mai îmi trag puţin sufletul aici la umbră” ne-a declarat gospodina. În aceeaşi zonă, Mihai (10 ani) se bălăceşte în fântâna arteziană. 

Câţiva dintre prietenii lui îşi fac şi ei curaj şi intră cu picioarele în apa din fântână. „Ne este cald şi vrem să ne şi jucăm. Apa nu e deloc rece. Mâine voi merge la mare cu părinţii” susţine copilul. 

Puncte de prim ajutor în tot oraşul

Ca să ţină piept temperaturilor ridicate, edilii Sloboziei au instituit punctele de prim ajutor, unde oamenii pot beneficia de asistenţă medicală şi apă. La nivelul oraşului sunt deschise aproximativ 4 astfel de centre. „Adresabilitatea a fost relativă astăzi. Oamenii au venit şi-au luat tensiunea. N-a fost nevoie să chemăm ambulanţa pentru nimeni” au declarat asistenţii din cadrul punctului de prim ajutor instalat în incinta Primăriei Slobozia. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite