DSVSA Ialomiţa: Examene pentru depistarea trichinelozei, cât costă analizarea probei din carnea de porc
0Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa atenţionează, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, asupra riscului de îmbolnăvire cu trichineloză. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea, specialiştii recomandă efectuarea în mod obligatoriu a examenului sanitar-veterinar pentru carnea de porc.
În perioada 3-24 decembrie vor fi dispuse măsuri specifice, precum intensificarea controalelor sanitare veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în toate târgurile de animale, pieţe agroalimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip cattering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie / patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, etc).
Examenul pentru identificarea Trichinella spp în carnea de porc se poate efectua la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din localităţile Slobozia, Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti, contra cost, la preţul de 10,71 lei, cât şi la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare de asistenţă din mediul rural.