Concurs internaţional de canto în Ialomiţa. Premii în bani şi angajamente la cele mai mari Opere din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
slobozia spectacol de opera in Baragan FOTO Centrul Cultural Ionel Perlea

Centrul Cultural UNESCO, în parteneriat cu Asociaţia SUONARTE, organizează concursul internaţional de canto „Ionel Perlea” – ediţia XXXI, care se va desfăşura în perioada 26-29 mai, la Slobozia.

Competiţia, cu o tradiţie de peste 30 de ani, se adresează atât studenţilor, cât şi cântăreţilor profesionişti de operă din toată lumea, cu vârsta de până în 35 de ani.

Din juriul concursului fac parte nume mari ale scenelor lirice mondiale, cât şi manageri ai celor mai importante instituţii de spectacol din ţară, pri8ntre care Nelly Miricioiu, soprană de renume mondial, dar şi dirijori, compozitori, baritoni, soprane, tenori şi un muzicolog.

Valoarea cumulată a premiilor este de peste 5.000 de euro, la care se adaugă Premiile Speciale constând în angajamente la Centrul Cultural “Ionel Perlea”, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Naţională Română Timişoara şi Opera Naţională Română Iaşi.

Ionel Perlea, cel care a dat numele concursului, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori ai secolului trecut, cu o carieră internaţională care l-a adus la pupitrul marilor orchestre din Europa şi din Statele Unite, având colaborări cu nume sonore ale muzicii, ca Dinu Lipatti şi Anton Rubinstein.

Ionel Perlea a văzut lumina zilei în satul ialomiţean Ograda, pe 13 decembrie 1900. De aici a plecat să cucerească lumea.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucrainenii spun că au doborât avionul rusesc cu numărul 201. În Mariupol ruşii aduc cantităţi importante de clor

România, locul 18 la Eurovision 2022. Republica Moldova a obţinut şi la această ediţie un loc mai bun

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite