Codul galben de ninsori viscolite a fost prelungit. Cât mai ninge, unde se anunţă vânt puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă atenţionare cod galben de ninsori viscolite şi a restrâns aria acestor fenomene la opt judeţe din estul şi sud-estul ţării, până la ora 20.00.

Conform meteorologilor, în următoarele ore, în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, local în judeţele Buzău, Tulcea şi Constanţa şi în sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55 - 65 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. De asemenea, în estul şi sud-estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendinţă de transformare, spre orele serii, în lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65 - 70 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de luni (22 ianuarie), va mai ninge slab în centrul şi sudul Munteniei, estul Olteniei şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania, precum şi în zonele de munte. În judeţele din estul Munteniei şi în cele din Dobrogea, vântul va mai avea intensificări şi în noaptea de luni spre marţi (22/23 ianuarie), cu viteze de 45 - 55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada. Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri, şi de miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

Vă recomandăm şi:

DN 4 Olteniţa-Bucureşti a fost redeschis. Opt drumuri rămân închise de viscol, nu se circulă nici pe Autostrada Soarelui

Alertă meteo de vreme rea: cod portocaliu de viscol puternic în Bărăgan

Avertizare de vreme rea. Trei zile de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cât de frig se face, unde lovesc ploile, când se anunţă brumă şi ninsori

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite