Cariera politică şi administrativă a baronului PSD Silvian Ciupercă, la final. DNA l-a trimis în judecată pentru 8 capete de acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începută anul acesta în februarie, ancheta DNA de la Consiliul Judeţean Ialomiţa i-a adus preşedintelui Silvian Ciupercă 66 de zile de arest şi interdicţie de a-şi mai exercita funcţia. În prezent el este cercetat în libertate şi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Alegerile locale din 2012 i-au adus lui Silvian Ciupercă un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Ialomiţa. Preşedinte al filialei judeţene a PSD, el a fost nevoit să renunţe la funcţie în urma  dosarului penal pe care Direcţia Naţională Anticorupţie l-a deschis pe numele său.

Totul a început în octombrie 2014, cînd procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii la sediul CJI. În februarie 2015, anchetatorii precizau faptul că Ciupercă se face acuzat de 8 infracţiuni de trafic de influenţă. Concret, el ar fi obligat mai mulţi primari din judeţ să încheie contracte de consultanţă pe  o serie de proiecte de utilitate publică cu o protejată de-a sa.

Consultanţa a fost plătită pînă la ultimul leu, însă proiectele nu au primit finanţare fiind considerate neeligibile. După 66 de zile de arest, Silvian Ciupercă se află în libertate, sub control judiciar.

Surse din cadrul Centrului de Arest al Poliţiei Capitalei precizează faptul că Ciupercă a împărţit aceeaşi celulă cu Marian Vanghelie şi Radu Mazăre.

 Cazul său a ajuns în instanţă şi se judecă la Tribunalul Bucureşti. Alături de Ciupercă în aceeaşi anchetă sunt implicate alte 15 persoane, funcţionari în cadrul CJI Ialomiţa, precum şi Liviu Muşat preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Regională – Muntenia Sud. Mai mult, Silvian Ciupercă nu-şi mai exercită funcţia de preşedinte al CJI, acesta fiind suspendat din funcţie la solicitarea procurorilor DNA.
 

Citiţi şi:

Cum s-a transformat Alexandru Stoica, primarul Sloboziei, în inculpat

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite