Apariţie de senzaţie în Bărăgan. Un lup, observat de biologi în timp ce cauta pradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sud de oraşul Slobozia, doi specialişti ai Societăţii Ornitologice Române(SOR) au fotografiat un lup. În timp ce realizau o observaţie despre gâştele din Ialomiţa, cei doi biologi au fost suprinşi de apariţia unui lup. Singur, nu în haită, animalul sălbatic părea în căutarea prăzii.

"Cine cauta gâşte în Ialomiţa, găseşte... lup. Una din observaţiile la care nici biologii noştri nu se aşteptau - un lup la sud de oraşul Slobozia, judeţul Ialomiţa. Observaţia a fost făcută de Dani Dragan şi Dorin Damoc", a anunţat Societatea Ornitologică Română pe pagina de socializare a instituţiei.

Lupul este un carnivor cu o ierarhie riguroasă în cadrul haitei şi foarte teritorial. Este un animal de talie mijlocie, cu lungimea de circa 130 cm şi cu o greutate de până la 70 kg. Muşchii cefei sunt foarte dezvoltaţi, ceea ce-l ajută să care prada, dar este doar o credinţă populară că n-ar putea să-şi întoarcă capul.

Imagine indisponibilă

Blana este de culoare roşcat-cenuşie în timpul verii şi cenuşie deschis iarna, mai apropiată de albul zăpezii pentru a se putea face nevăzut de pradă. Mirosul, auzul şi văzul sunt foarte dezvoltate. Astăzi lupul este specie protejată în Europa, inclusiv în România, iar populaţia şi-a revenit (avem circa 3.000 de lupi), fiind permanent monitorizată.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite