Acuzaţiile consilierilor locali din Urziceni la adresa primarului. Reacţia edilului: „Nu mă surprinde acest aspect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Sava, primarul din Urziceni FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro
Constantin Sava, primarul din Urziceni FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro

Proaspăt revenit în funcţia de primar al Urziceniului, după nouă luni în care nu şi-a putut exercita funcţia, Constatin Sava s-a luat la ceartă cu consilierii locali. Aceştia au redactat o scrisoare prin care îl acuză public pe edil de mai multe ilegalităţi.

„Prin prezentul document, consilierii iau public poziţie faţă de modul în care primarul municipiului, domnul Sava Constantin, înţelege să conducă aparatul primarului şi să administreze activităţile din responsabilitatea sa. După revenirea domniei sale în exercitarea atribuţiilor de primar, domnul Sava Constantin a exercitat o presiune continuă asupra noilor angajaţi ai Primăriei şi asupra oamenilor apropiaţi acestora, aceasta ducând la demisia unora dintre ei deşi fuseseră angajaţi cu respectarea tuturor normelor legale şi îşi îndepliniseră atribuţiile fără niciun reproş. Acest lucru ne face să credem că practica actelor ilegitime petrecute în Primăria Urziceni va continua. De aceea, prin prezentarea unora dintre acestea sperăm ca vom da de gândit primarului şi vom aduce activitatea din Primărie în cadrul legalităţii şi al interesului public“, se arată în scrisoarea consilierilor locali din Urziceni.

Mai mult, consilierii revoltaţi susţin faptul că edilul a angajat în primărie oameni care nu au venit niciodată la serviciu, dar care au fost plătiţi cu bani publici. Un exemplu este cel al numitei Ioana Tănase, angajată în cadrul Bazei Sportive Urziceni, în perioada 2014 - 2016. Potrivit consilierilor revoltaţi, femeia ar fi încasat salariu fără să presteze nicio zi de muncă nici în compartimentul unde era angajată şi nici în alt compartiment. 

Reacţia edilului 

Ca reacţie faţă de acuzaţiile aduse, Constantin Sava a precizat: „Nu mă suprinde acest aspect. Consilierii din primărie au avut mereu ceva împotriva mea”. Reamintim faptul că în aprilie 2016, Constatin Sava a fost trimis în judecată de procurorii DNA - Structura Centrală, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Dosarul se judecă în prezent la Tribunalul Ialomiţa.

Prin dispoziţiile pe care le-au trasat, anchetatorii din cadrul DNA i-au interzis lui Constantin Sava exercitarea funcţiei. În ciuda acestei interdicţii, el a candidat la alegerile locale din 2016, reuşind să obţină încă un mandat. Interdicţia i-a fost ridicată la finalul lunii februarie 2017. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite