Ziua Internaţională a Muzeelor, celebrată la Slatina cu recitaluri de muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galeria ”Artis” din Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)
Galeria ”Artis” din Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)

Ziua Internaţională a Muzeelor va fi celebrată în acest an luni – 18 mai, de către diriguitorii Muzeului Judeţean Olt, prin microrecitaluri de muzică populară. Din cauza lucrărilor de modernizare a imobilului Muzeului Judeţean, acţiunile dedicate Ziua Internaţională a Muzeelor vor avea loc la galeria „Artis” din Slatina.

Muzeul Judeţean Olt organizează în ziua anterior menţionată, luni - 18 mai, seara muzeală numită ”Folclorul - permanenţă a spiritului românesc”. Manifestarea este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, celebrată începând din anul 1977 pentru a promova şi a aduce la cunoştinţa publicului rolul muzeelor în dezvoltarea societăţii.

În cadrul serii muzeale organizată de Muzeul Judeţean Olt vor susţine microrecitaluri folclorice următorii: Diana Monete (elevă la Colegiul Naţional Vocaţional ”Nicolae Titulescu”),  Constantin Ion (profesor de pian la Şcoala de Arte Plastice şi Muzică ”Dinu Lipatti”) şi solistul instrumentist Eugen Greceanu.

Invitat special al evenimentului va fi Ileana Bajenaru de la Casa de ceaiuri ”Demmer Teehaus” din Slatina, care le va vorbi celor prezenţi despre modul de preparare corect al cafelei şi ceaiului. Nu în ultimul rând, cei aflaţí în public vor avea ocazia de a şi servi o cafea sau o ceaşcă cu ceai preparată de către specialiştii Casei de ceaiuri mai-sus amintită.

Toţi cei interesaţi să ia parte la eveniment sunt aşteptaţi la galeria ”Artis” începând cu orele 18.00.
 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Condiţia femeii în societate, dezbătută la o ceaşcă cu ceai la Slatina

Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătorită la Slatina la galeria “Artis” (2014)

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite