VISE PE HÂRTIE: Mega-parc de distracţii la Slatina de zeci de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este zona unde Primăria Slatina vrea să amenajeze mega-parcul de distracţii, între podul Sărăceşti şi Grădina Zoologică
Aceasta este zona unde Primăria Slatina vrea să amenajeze mega-parcul de distracţii, între podul Sărăceşti şi Grădina Zoologică

Primăria Slatina intenţionează să amenajeze pe fonduri europene un parc de distracţii de dimensiuni impresionante pentru ţara noastră. Acesta ar urma să fie amplasat între Grădina Zoologică şi Podul Sărăceşti de lângă fostul poligon militar. Investiţia este estimată să nu depăşească 100 milioane de euro şi se va întinde pe aproximativ 50 de hectare.

Diriguitorii Primăriei Slatina plănuiesc să includă amenajarea mega-parcului de distracţii în noua strategie de modernizare a municipiului aferentă perioadei 2014-2020. Astfel, investiţia ar necesita mai puţine fonduri autohtone şi se va baza în mare parte pe sprijin financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană.

“Acest parc de agrement la care ne gândim noi va fi amplasat în spatele Grădinii Zoologice, respectiv între acest obiectiv şi noul pod de la Sărăceşti deoarece am observat că, şi peste hotare, asemenea parcuri se află lângă grădinile zoologice ori chiar sunt incluse în structura acestora. Noi avem deja efectuat un studiu de oportunitate din anul 2009 realizat de o firmă specializată în acest sens din Franţa. Nu avem un cost exact al investiţiei, dar el nu depăşeşte 100 milioane de euro şi se va întinde pe mai multe zeci de hectare”, a afirmat viceprimarul Minel Prina.

Din păcate, reprezentanţii municipalităţii au declarat că proiectul ar putea deveni realitate abia în perioada anilor 2014-2020, după elaborarea noii strategii de dezvoltare a urbei.
Oficialul Primăriei Slatina a precizat că s-a demonstrat faptul că administrarea unui asemenea parc de distracţii nu este o opţiune avantajoasă pentru o firmă şi că cel mai indicat ar fi ca municipalitatea să se ocupe de această activitate după ce lucrurile vor fi devenit realitate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite