VIDEO Vârstnicii sărbătoriţi la Slatina de administraţia PSD, aleşi pe sprânceană. „La spectacolul de la Casa Sindicatelor se intră pe invitaţie, să ştiţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Angela Nicolae a venit la spectacolul oferit pensionarilor alături de primarul Slatinei şi de preşedintele CJ Olt FOTO: Alina Mitran
Prefectul Angela Nicolae a venit la spectacolul oferit pensionarilor alături de primarul Slatinei şi de preşedintele CJ Olt FOTO: Alina Mitran

Câteva sute de pensionari au fost invitaţi, pe 1 octombrie 2019, la Slatina, la un spectacol dedicat lor. Accesul s-a făcut pe bază de invitaţie, iar pensionarii privilegiaţi, o parte fiind seara prezenţi şi la o petrecere organizată la restaurant, au fost selectaţi de o asociaţie a vârstnicilor apropiată PSD.

A fost Ziua Internaţională a Vârstnicilor, iar aproximativ 800 de pensionari au primit din partea unei asociaţii slătinene invitaţii la spectacolul anual devenit tradiţie, organizat în cea mai mare sală de spectacole din Slatina, sala Casei de Cultură a Sindicatelor. 

Deşi 800 de spectatori poate fi considerat un număr destul de mare, doritori să asculte şi să vadă artiştii Ansamblului „Doina Oltului“, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Olt, ar fi fost mult mai mulţi. Cei mulţi au aflat de spectacol absolut întâmplător, văzâdu-şi anumiţi vecini, prieteni, cunoscuţi, îmbrăcaţi de gală, în drum spre Casa de Cultură a Sindicatelor. „E spectacol, da, la Casa Sindicatelor, dar se intră pe bază de invitaţie, să ştiţi“, a fost răspunsul pentru pensionarii care ar fi dorit să meargă, dar n-au ştiut cui să se adreseze sua pur şi simplu n-au figurat pe listele organizatorilor.

„E cu soţia, de-aia n-a venit la noi, altfel vine, vorbeşte, ne întreabă....“

Aproape de ora 17,00, pe străduţele din vecinătatea Esplanadei Slatinei, unde este situată Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost forfotă mare. Vârstincii s-au îndreptat în grupuri mici să onoreze invitaţia. Echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi, discreţi, au supravegheat zona. În holul Casei Sindicatelor, reprezentanţii Primăriei Slatina i-au întâmpinat pe pensionari cu o panseluţă şi o cutie de bomboane de ciocolată Milka frumos ambalată. Mulţi au întors pe toate feţele cutia, întrebându-se ce o fi înăuntru, alţii, decepţionaţi de cadoul simbolic, au făcut cale întoarsă, nemaiajungând în sală.

spectacol ziua pensionarilor slatina

„Cât stai?“, „Ei, până pe la 6 şi un sfert, aşa. Dar ne vedem diseară, acolo...“, au schimbat câteva vorbe doi bărbaţi, pe scările sălii de spectacole.

În foaierul sălii au tot poposit spectatorii invitaţi, dornici să dea ochii cu şefii care le-au făcut cadou spectacolul. În cele din urmă şi-au făcut apariţia primarul Slatinei, Emil Moţ, însoţit de prefectul Angela Nicolae şi de fostul superior al acesteia, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu. Au schimbat amabilităţi cu cei aflaţi „la primire“, au făcut câteva poze...

Pensionarii din Slatina, invitaţi la un spectacol dedicat lor pe bază de apartenenţă la o anume asociaţie

„Uite-l, a venit. Nu ne vede, de-aia nu vine să vorbească!“ , „Ei, nu vine, nu vezi că e cu soţia?! (n.r. - a fost prezentă, de fapt, Angela Nicolae, prefectul judeţului Olt). Când e singur, vine, vorbeşte, ne întreabă...“, îşi spun două doamne, elegant îmbrăcate, care nu s-au grăbit să îşi ocupe locul în sală.
Pe scenă au urcat, nu mult mai târziu, şefii amintiţi, alături de Florea Mitroi, preşedintele asociaţiei de pensionari care s-a şi ocupat să împartă vârstnicilor invitaţiile şi care răspunde la toate acţiunile PSD.

Un pic de publicitate electorală pentru PSD pe banii slătinenilor

Vorbe frumoase, despre ce înseamnă bunicii pentru noi, ce le datorăm şi cât ar trebui să-i preţuim, dar, pentru că nu se putea rata ocazia, s-a amintit şi despre guvernarea care are grijă de vârstnici. „Aha, cât mai e, c-o dau ăştia jos...“, a venit o completare, de undeva din sală.

spectacol ziua pensionarilor slatina

„Aş vrea să aveţi încredere în guvernul social democrat, pentru că a dovedit tot timpul o preocupare permanentă faţă de nevoile dumneavoastră: creştrea pensiilor, medicamente  compensate, infrastructură socială de calitate“, le-a reamintit preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Invitaţii nu s-au mai obosit să-şi ocupe locurile în sală după discursuri, au plecat să-şi vadă de alte treburi. Spectacolul a debutat cu evoluţia a patru tinere soliste de muzică populară foarte talentate, care efectiv i-au încântat pe pensionari. Încet-încet interesul a început să scadă însă, iar în câteva zeci de minute spectatorii au început să părăsească, discret, sala.

spectacol ziua pensionarilor slatina

„Merg acasă şi doar îmi schimb hainele, iau o rochie. Pantofii nu-i schimb, că mă simt bine în ăştia, sunt comozi, pe tocuri nu mai pot să stau“, „Da, da, păi, nici eu, să ştii. Nici la mine nu durează mult. Să văd ce fac cu părul...“, „Dar ţi-am mai zis, cumpără-ţi un ondulator, e 100 şi ceva de lei, şi ai scăpat. Eu singură mi-l aranjez...“, pun la cale, trei pensionare, programul pentru seara respectivă. Întâmplător se aflau pe lista scurtă de invitaţi la restaurant, unde totul ar fi trebuit „să se termine până la 11,00, nu ne-ntindem...“, conform planului organizatorilor.

Doamnele care au vizionat o parte din spectacolul dedicat vârstnicilor au părăsit sala pentru a se pregăti pentru petrecerea programată seara

spectacol ziua pensionarilor slatina

Bugetul pentru tot ce s-a întâmplat de Ziua Vârstinicilor  n-a fost exorbitant, au dat asigurări reprezentanţii Primăriei Slatina, undeva la 10.000 lei, bani pentru închirierea sălii, flori şi bomboane, pentru că spectacolul n-a generat alte costuri, „e ansamblul Consiliului Judeţean, organizăm în colaborare...“.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite