VIDEO Şeful Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, acuzat de turism electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Barbu a fost surprins în off-side...
Florin Barbu a fost surprins în off-side...

Acuzaţii grave şi insolite pentru una dintre persoanele cunoscute din municipiul Slatina, acolo unde, astăzi, se desfăşoară alegeri parţiale pentru ocuparea funcţiei de primar al urbei. Florin Barbu, director al Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, a fost filmat şi acuzat, azi, că face turism electoral. Imagini cu întâmplările respective au fost difuzate de o televiziune naţională.

Persoana acuzată de turism electoral este nimeni altcineva decât chiar şeful Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, Florin Barbu. Acesta este arătat cu degetul de susţinătorul unuia dintre partidele înscrise în cursa electorală de astăzi pentru fotoliul de edil al Slatinei că a efectuat mai multe curse cu o maşină în diverse zone ale municipiului, de unde a transportat persoane la diverse secţii de votare de pe raza urbei.

Şeful finanţelor din Slatina a avut ghinionul să fie filmat în câteva din „excursiile” sale, iar imaginile au fost difuzate de o televiziune naţională. Astfel, din imaginile prezentate de postul RTV se poate vedea cum Florin Barbu conduce un autoturism Dacia Logan de culoare albă, cu geamuri fumurii, având numere de înmatriculare doar în partea din spate a maşinii – plăcuţa fiind însă acoperită cu noroi. El face o serie de curse, luând la bordul maşinii mai multe persoane pe care le debarcă la câteva secţii de vot din Slatina, apoi le aşteaptă pentru a le transporta la locul iniţial de îmbarcare.

Florin Barbu, amendat de poliţişti

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar-şef Claudia Radu, a declarat că acuzaţiile de turism electoral nu s-au confirmat. „În cursul zilei de astăzi am fost sesizaţi că o persoană face turism electoral în municipiu. Mai precis, în zona secţiei de vot nr. 46 din cartierul Cireaşov din oraş, un echipaj de poliţie de la Biroul Ordine Publică a intervenit după ce s-a primit un apel telefonic potrivit căruia, în zonă, cineva transportă persoane la secţia de vot cu un autovehicul fără numere de înmatriculare. Echipajul care a intervenit în zonă a sancţionat cu avertisment o persoană pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, iar o alta pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a afirmat Claudia Radu.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au identificat şi persoana acuzată de turism electoral şi faţă de care reclamaţiile formulate nu s-au confirmat oficial. Aceasta este persoana menţionată anterior, respectiv Florin Barbu (32 de ani), şeful Direcţiei Economice a Primăriei Slatina. El a fost amendat cu 1.125 lei şi şase puncte penalizare pentru lipsa plăcuţei de înmatriculare-faţă şi a documentelor. Reprezentanţii IPJ Olt au ţinut să precizeze că, de la ora sesizării şi adoptării măsurilor legale amintite, Florin Barbu şi autoturismul acestuia nu au mai fost reperate pe raza municipiului Slatina.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite