VIDEO  Procesul poliţistei „violate” Melania Renghea, aproape de final

0
0
Melania Renghea, alături de avocatul său, Claudiu Brenciu, şi soţul ei... (FOTO: Mugurel Manea)
Melania Renghea, alături de avocatul său, Claudiu Brenciu, şi soţul ei... (FOTO: Mugurel Manea)

Melania Celestina Renghea (29 de ani), poliţista din judeţul Olt acuzată de tentativă de omor asupra fostului ei superior direct, a ajuns la capătul procesului unde riscă, potrivit noului Cod Penal, până la 20 de ani după gratii. Aceasta s-a prezentat, luni – 3 februarie, în faţa instanţei, după trei luni consecutive de absenţă, fiind adusă cu mandat după ce judecătorul cauzei s-a plictisit să nu îi poată lua o ultima declaraţie.

Însoţită de către soţ, Melania Renghea nu a vrut să dea nicio declaraţie ziariştilor, dar, în faţa instanţei, şi-a recunoscut încă o dată fapta de care este acuzată: tentativă de omor calificat, după ce mai făcuse acest lucru pe 28 octombrie anul trecut.

„Da, recunosc fapta penală de care sunt acuzată, adică recunosc că l-am lovit cu cuţitul pe Gheorghe Barbu (fostul ei superior direct, retrogradat între timp – n.a.). L-am lovit în timp ce ne aflam în maşina mea, pe data de 26 decembrie 2012, în satul Bărăşti din comuna Morunglav, cu un cuţit pe care-l aveam în suportul maşinii mele: l-am lovit undeva în partea de jos a corpului, nu mai ştiu exact locul şi nici de câte ori. A fost o luptă atunci”, a declarat Melania Renghea în faţa instanţei, refuzând ca să precizeze însă şi motivul pentru care şi-a înjunghiat fostul comandant.

Judecătorul cauzei, Gheorghe Biolan, a dispus un nou termen pentru finele acestei luni – 24 februarie, dată până la care părţile implicate, mai puţin partea vătămată, vor putea face un ultim gest înainte de pronunţarea verdictului, respectiv să mai depună cereri sau excepţii de la probele din dosar de pe parcursul acestuia. Magistratul urmează ca, până la următorul termen, să verifice legalitatea părţii de sesizare a infracţiunii şi administrarea probelor cazului.

„Tergiversarea cazului a urmărit aplicarea unei pedepse mai blânde”

Avocatul poliţistei, Claudiu Brenciu, a recunoscut că intrarea în vigoare a noului Cod Penal schimbă cuantumul pedepsei în favoarea clientei sale, dar a precizat că totul depinde tot de judecătorul cauzei. „Conform vechiului Cod Penal, fapta de care este acuzată clienta mea, tentativă de omor calificat, prevedea o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15-25 de ani, sau, redus la jumătate, între 7,5-12,5 ani, dar, de data aceasta, conform noului Cod Penal, pedeapsa este între 10-20 de ani, sau redus: între 5-10 ani”, a afirmat Brenciu (v. VIDEO). Avocatul a precizat, totodată, că poliţista îşi menţine cererea depusă acum două luni de schimbare a încadrării juridice a infracţiunii de care e acuzată, respectiv din art. 174 Cod penal - tentativă de omor calificat, în art. 180, alin. 2 Cod penal - loviri şi alte violenţe, pentru care legea prevede o pedeapsă cuprinsă între 3 luni şi 2 ani sau cu amendă.

Fostul superior direct al poliţistei, Gheorghe Barbu, a declarat că Melania Renghea a urmărit, prin absenţele repetate timp de trei luni consecutiv, să i se aplice prevederile noului Cod Penal, potrivit căruia pedeapsa pentru fapta acesteia se reduce semnnificativ. „Era normal să recunoască fapta aşa cum a mai făcut-o dealtfel, nu avea decât să spună adevărul. Tergiversarea cazului prin absenţele ei consecutive a urmărit aplicarea unei pedepse mai blânde conform noului Cod Penal. Dar eu am încredere în decizia instanţei”, a declarat Barbu (vezi VIDEO).

Cum a demis poliţista conducerea IPJ Olt

Reamintim că Melania Renghea era însărcinată în trei luni - în decembrie 2012, când şi-a înjunghiat fostul superior direct, Gheorghe Barbu. Cu două zile înainte de incident, poliţista a depus, pe 24 decembrie, o plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova - la adresa lui Gheorghe Barbu, plângere în care îl acuza pe acesta de viol şi şantaj. Poliţista susţinea că fostul ei şef ar fi profitat sexual de ea de multe ori, ba chiar ar fi “pasat-o” şi altor bărbaţi, printre care poliţişti şi procurori din judeţ, printre care poliţişti şi procurori din judeţ. Dealtfel, în urma acestui scandal sexual, conducerea IPJ Olt a fost destituită. Acuzaţiile ei în acest sens nu au fost însă dovedite.

După seara de 26 decembrie 2012, când şi-a înjunghiat fostul superior direct, amândoi au ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni: el – cu o plagă înjunghiată în faţa anterioară a abdomenului inferior şi una pe faţa anterioară a genunchiului stâng, iar femeia – cu contuzii abdominale. Poliţista s-a ales de.atunci cu acuzaţia de tentativă de omor calificat.

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

VIDEO  Poliţista Melania Renghea vrea să scape de acuzaţia de tentativă de omor

Poliţista Melania Renghea, trimisă oficial în judecată pentru tentativă de omor calificat

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite