VIDEO Necazul oamenilor din Rusăneşti, privit în direct de mii de români: „Vine copilu’ şi găseşte masa goală şi pe taică-su plângând lângă ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii veterinari continuă, duminică, sacrificarea porcilor la Rusăneşti FOTO: captura
Medicii veterinari continuă, duminică, sacrificarea porcilor la Rusăneşti FOTO: captura

Este a şasea zi de când la Rusăneşti medicii veterinari acţionează pentru sacrificarea porcilor, în urma confirmării a trei focare de pestă porcină africană. Un cetăţean transmite, zi de zi, pe Facebook.

Mii de români privesc în acest moment, pe Facebook, transmisiunea lui Nicu Defta, din Rusăneşti, unde medicii veterinari continuă ofensiva şi duminică, 2 decembrie 2018, având ordin să elimine toţi porcii din localitate.

Rusăneştenii au rezistat timp de două zile, după care medicii veterinari, susţinuţi de trupe impresionante de jandarmi, au început efectiv sacrificarea, spre revolta sătenilor. Astăzi, în schimb, a comentat Nicu Defta, sunt resemnaţi. „Vine copilu’ şi găseşte masa goală şi pe taică-su plângând lângă ea“, este doar unul din sutele de comentarii pe care bărbatul le face, intrând în dialog cu cei care îi şi scriu pe Facebook şi explicând care este situaţia.


Cei mai mulţi sunt bătrâni care îşi aşteaptă, de Crăciun, copiii răspândiţi prin lume, acesta fiind principalul motiv pentru care nu au reuşit, până acum, să-şi sacrifice porcii. Alţii au porci mici, scroafe gestante, pe care le-a fost milă să-i sacrifice, explică Nicu Defta, care le răspunde şi celor care îi acuză pe cetăţeni, pe Facebook, pentru faptul că au votat, la alegerile locale, PSD, informându-i că la Rusăneşti forţele sunt echilibrate, PSD având şase mandate de consilier, iar PNL, 5.

Primarul localităţii, care se află la al cincilea mandat din partea PSD, a anunţat că demisionează din partid, susţinându-şi locuitorii în lupta cu autorităţile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite